Krisen i Katalonien: Åtta katalanska politiker häktade – Bostadspriserna fortsätter att öka – Planer för panoramahiss i Torremolinos

Krisen i Katalonien: Åtta katalanska politiker häktade - Bostadspriserna fortsätter att öka - Planer för panoramahiss i Torremolinos

Krisen i Katalonien: Åtta katalanska politiker häktade

Under loppet av gårdagen samt i dag har samtliga medlemmar av den nu före detta regionalregeringen i Katalonien kallats till förhör i domstolen i Madrid. Och efter gårdagens förhör har åklagaren fattat beslut om att häkta åtta av dem på obestämd tid, alla misstänkta för brott mot grundlagen. En av de häktade är den före detta vicepresidenten för det katalanska parlamentet, Oriol Junqueres.
Inte oväntat dök Carles Puigdemont inte upp till sitt förhör. Puigdemont befinner sig nämligen fortfarande i Belgien där han har anställt en känd advokat specialiserad inom utlämningar av personer som hotas av åtal i riksrätt. Hans advokat har lagt fram ett förslag att Puigdemont ska kunna förhöras via videokonferens från Belgien. Den före detta katalanska regeringsledaren har för tillfället inte yttrat någon tanke på att återvända hem då han är säker på att han inte kommer att få en rättvis rättegång i Spanien.
 

Bostadspriserna fortsätter att öka

Málagaprovinsen är nummer fyra på listan över provinser med störst ökning av bostadspriserna. Under årets första nio månader har priserna nämligen ökat med 3,96 procent enligt bostadsportalen pisos.com. Med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 1 973 är Málagaprovinsen i dag Spaniens 6:e dyraste provins att köpa bostad i. Men det skrämmer inte köparna, för enligt den spanska statistiska centralbyrån (INE) har det hittills i år gjorts 17 000 bostadsaffärer i provinsen, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med föregående år.
I sin analys kommenterar bostadsportalen pisos.com även den stora prisskillnaden på bostäder i provinsen. I de mindre städerna i inlandet finns det bostäder att köpa för 500 euro per kvadratmeter, medan kvadratmeterpriset på en del adresser i Málaga och Marbella uppgår till 5 000 euro per kvadratmeter.

 

Planer för panoramahiss i Torremolinos

Planerna för att förnya stadsbilden i Torremolinos fortsätter. Fyrklöverregeringen har just beslutat att man innan år 2020 ska bygga en ny
panoramahiss på 30 meter i parken La Batería. Projektet kommer att kosta 277
000 euro, som delvis kommer att finansieras av Junta de Andalucía. Projektet är en del av förnyelsen av staden, som kommunen planerat för stadsdelen omkring Parque La Batería samt huvudgatan Carlota Alessandri.
Kommunen har redan påbörjat projektet i samt omkring Avda. Palma de Mallorca, Calle San Miguel och Plaza Costa del Sol.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.