Taxichaufförerna strejkar under onsdagen, men… – Dansk gripen i stor narkotikahärva – Äntligen lite regn – Málaga CF

Taxichaufförerna strejkar under onsdagen, men... - Dansk gripen i stor narkotikahärva - Äntligen lite regn - Málaga CF

Taxichaufförerna strejkar under onsdagen, men…

Det har nu varslats om taxistrejk under onsdagen i hela landet, men i Málaga förväntas det dock bara bli halvhjärtat. Alltså förväntas bara hälften av taxibilarna i Málaga stå still under dagen och på flygplatsen kommer flottan vara fulltalig.
Myndigheterna har dock fruktat en jättestrejk i stil med den som sågs under Málagaferian i augusti, vilken orsakade stora transportproblem i hela provinsen. Orsaken bakom strejken är att taxichaufförerna är missnöjda med domstolens beslut om att tillåta körningar av privatchaufförer från plattformarna Uber och Cabify över hela landet.
 

Dansk gripen i stor narkotikahärva

En 39-årig dansk, boende i Benalmádena, greps i början av veckan av spansk polis. Dansken samt åtta andra personer greps misstänkta för import av 1 100 kg hasch till Danmark. Myndigheterna har haft ögonen på dansken sedan redan september 2016 då han varit misstänkt för omfattande narkotikahandel mellan Spanien och Danmark, och natten mellan söndag och måndag fick alltså polisen rätt tillfälle att slå till. Gripandena och hela förarbetet har skett i nära samarbete mellan dansk och spansk polis.

Äntligen lite regn

Efter nästan ett halvår utan regn har det äntligen regnat rejält under dygnets första timmar. Totalt visar prognosen att det ska falla mellan fem till åtta millimeter regn under dagen. Och det förväntas även falla mer regn under kommande dagar, droppar som är speciellt efterlängtat bland jordbrukarna. Flera av landets vattenreservoarer når just nu upp till under 10 procent av sin kapacitet och myndigheterna har förklarat situationen som allvarlig och har bestämda planer på stränga restriktioner som ska börja gälla efter årsskiftet med mindre att vi får stora mängder regn innan dess.
 
MalagaCF Atlhl Bilbao

Krav om ny La Liga-seger till Málaga CF

Läget för Málaga CF i botten av Spaniens bästa fotbollsliga La Liga är verkligen allvarligt. Laget ligger just nu på tredje sista plats över gränsen att hotas flytta ned en division. Men humöret i laget är bra och optimisten hos spelarna är orubbad trots förlusten (2-3) mot Champions League-laget Real Madrid på Estadio Bernabeu.
Nu gäller det nästa match som spelas på Estadio La Rosaleda i Málaga på fredag kväll, mot uppstickaren Levante från Valencia. Men då gäller det att málagalaget vinner, vilket skulle vara tredje gången i rad för laget på hemmaplan. Under de två senaste hemmamatcherna har Celta Vigo och Deportivo La Coruña, bägge från Galicien, skickats hem som förlorare.
Málaga CF:s toppmålgörare heter Rolan och kommer från Uruguay och är inhyrd från franska Bordeaux, och han har gjort tre fullträffar – den senaste i Madrid. På bilden jublar han tillsammans med Málagas lagkapten Recio.
Kick off för matchen Málaga CF – Levante är fredag kväll kl. 21.00.
Biljetter kan får genom La Peña de Dinamarca på: kontakt@malaga-support.dk eller: info@malaga-support.dk (tel. +34 617 700 000).

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.