Stor julinsamling av mat – Tåg spårade ur – Pandora öppnar på Calle Larios

Stor julinsamling av mat - Tåg spårade ur - Pandora öppnar på Calle Larios

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Stor julinsamling av mat

Bancosol, Málagprovinsens central för insamling, förvaring och utdelning av mat till stadens behövande, kan inför årets stora insamling av mat räkna med hjälp från 4 000 volontärer samt från livsmedelskedjan Mercadona.
De 4 000 volontärerna kommer att finnas på plats i de flesta av provinsens matbutiker under hela fredagen och lördagen för att ta emot matdonationer från handlande kunder, donationer som oavkortat går till Bancosol, och Mercadona å sin del ställer upp med logistik och lager för att transportera den insamlade maten samt lagerhålla den. Bancosols julinsamling är utan tvekan Málagaprovinsens största insamling av mat och säkrar förbrukningen av basvaror som mjölk, ris, pasta, banor, olivolja, konserver, pålägg och barnmat under en månads tid till de ca 90 000 invånare som dagligen får ett gratis mål mat i något av provinsens sociala soppkök.

Tåg spårade ur

37 av de 79 passagerarna skadades varav två mycket allvarligt, men inte livshotande.
Det är en gåta hur det nya, moderna AVE-höghastighetståget mellan Málaga och Sevilla kunde spåra ur under onsdagsmorgenen. Både tåget och den nya rälsen hade provkörts flera gången, men trots det gick det fel för onsdagens morgontåg, då rälsen inte klarade av vikten från det tunga tåget.

Pandora öppnar på Calle Larios

Det danska smyckesföretaget Pandora öppnar en ny butik på promenadstråket Calle Larios i vår. Det är Pandoras första butik i Spanien som inte ligger inne i en shoppinggalleria.
Pandora har annars 150 butiker fördelade över hela Spanien och kommer under 2018 att öppna inte färre än 20 nya butiker – bland annat butiken i Málaga, som blir 125 km.
I hela världen har Pandora i dag 2 200 butiker och 12 000 anställda.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco