Picassomuseet siktar nytt rekord – Kvinna gripen för att kedja fast sin son i soffa – Málagas invånare tjänar dåligt

Picassomuseet siktar nytt rekord - Kvinna gripen för att kedja fast sin son i soffa - Málagas invånare tjänar dåligt

Picassomuseet siktar nytt rekord

Visst dröjer det fortfarande lite innan året är slut men allt tyder på att Picassomuseet i Málaga sätter nytt rekord i år. Förra året besöktes det populära museet av 558 033 personer men enligt museets ansvariga siktar Picassomuseet ännu fler besökare detta år.
Med öppningen av Aduanamuseet tidigare under året var vissa oroliga för att konkurrensen mellan stadens museer skulle bli hårdare men effekten har i stället visat sig bli den motsatta. De många museerna i staden har i stället stärkt bilden av Málaga som kultur- och museistad och intresse för att resa till staden har ökat.
Intresset för Picassomuseet är nu så stort att det talas om att bygga ut det.
 

Kvinna gripen för att kedja fast sin son i soffa

Myndigheterna i Málaga fick under onsdagen ett nödsamtal från en 12-årig pojke som blivit fastkedjad i en soffa av sin mamma. Kvinnan hade spänt fast en kedja kring pojkens fot som hon sedan länkat fast i soffan, så att pojken inte kunde lämna vardagsrummet. På soffbordet hade hon ställt fram mat och dryck, och i övrigt låg på bordet bara en mobiltelefon utan saldo, och som underhållning hade hon också lämnat på tv:n. Dock kunde pojken ändå använda mobilen till att ringa 112. När mamman greps av polisen förklarade hon att hennes son upprepade gånger rymt hemifrån och att hela familjen tvingats leta efter sonen. När de väl hittat honom hade han vistats i dåligt sällskap med äldre personer och hennes lösning på problemet var att kedja fast pojken i soffan.

Málagas invånare tjänar dåligt

De senaste siffrorna från det spanska skatteverket visar att lönemottagare i Málagaprovinsen i genomsnitt tjänar 15 651 euro om året, vilket motsvarar en månadslön på 1 118 euro (12 månadslöner + 2 månaders extra semesterlön). Det är en ökning på 1,8 procent jämfört med 2015, men inkomstnivån i Málaga är fortfarande en av de lägsta i landet. Nationellt sett är det bara elva provinser som har lägre genomsnittsinkomst, och Málaga ligger fortfarande under genomsnittsinkomsten som var innan krisen började 2008, då genomsnittsinkomsten var 16 269 euro. Utgår man från inkomstminskningen sedan innan 2008 samt lägger till den stigande inflationen har Málagabornas köpkraft minskat med 15 procent. Nationellt tjänar genomsnittspanjoren i dag 18 835 euro om året.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.