Málagaprovinsens största narkotikasmugglare gripen – Val i Katalonien: Same Old Song – Vincci skänker glans åt Málaga – Internationell veteran förstärker Málaga CF

Málagaprovinsens största narkotikasmugglare gripen - Val i Katalonien: Same Old Song - Vincci skänker glans åt Málaga - Internationell veteran förstärker Málaga CF

Málagaprovinsens största narkotikasmugglare gripen

Under onsdagskvällen gjorde den spanska nationalpolisen ett stort tillslag mot vad som tros vara Costa del Sols största narkotikasmugglare. Myndigheterna beslagtog inte mindre än 960 kg kokain. Narkotikan som hittades hade gömts i ananasfrukter, som fraktats i stora containrar från Bolivia över Costa Rica till Algeciras, där den spanska nationalpolisen slog till. Bakom den massiva importen står en äldre spansk-marockans herre på 72 år, som uppskattas ha arbetat med narkotikaimport i närmare 40 år, men som aldrig tidigare anhållits. Han ska ha börjat med smuggling och handel av hasch från Marocko och senare kokain från Sydamerika. Med sina fyra söner och två svärsöner har han byggt upp Málagaprovinsens största och bäst genomtänkta struktur för narkotikaimport. Hans organisation består av bland annat flera fastighetsmäklarföretag och en fraktfirma, som han använt till att tvätta och gömma de stora summorna pengar som narkotikahandeln har inbringat. Den spanska polisen och skattemyndigheten har nu beslagtagit maffiaklanens 57 fastigheter, 2 miljoner euro på bankkonton, 15 fordon, vapen, smycken och 180 000 euro i kontanter.
Totalt har elva personer gripits.

Val i Katalonien: Same Old Song

Hälften skrattar, hälften gråter. Gårdagens regionalval i Katalonien slutade med precis samma resultat som förra valet 2015. De två stora separatistpartierna ERC:s och Junts per Catalunyas väljare fortsätter att rösta på dem vilket resulterar i att partierna tillsammans får 66 av parlamentets 135 mandat. Det är bara två mandat från de nödvändiga 68 mandat som krävs för majoritet. Och de saknade mandaten får de med största sannolikhet från det starkt vänsterorienterade partiet CUP, som är långt ifrån överens med ERC och Junts per Catalunya om allt, men gärna samarbetar för Kataloniens självständighet.
 
På så sätt vinner separatistpartierna valet med 70-65 mot de fyra spanska partierna som strävar efter att även i framtiden vara en del av Spanien, dvs. Ciudadanos, PSOE, PP och Podemos.
 
Men valresultatet är inte så enkelt. Mätt i antal röster röstade 52 procent av katalanerna på de partier som vill ha ett samlat Spanien. Det är bara mandatfördelningen som gör att separatistpartierna förblir vid makten. Vilken väg de nu väljer, får tiden utvisa.
 

Vincci skänker glans åt Málaga

Efter årsskiftet startar hotellkedjan Vincci ett nytt och ambitiöst hotellprojekt i Málaga. Vincci har köpt en av stadens äldsta och best bevarade byggnader på huvudgatan Calle Larios, närmare bestämt nummer 10, som nu beräknas stå redo till öppning år 2020, som ett nytt, läckert, fyrstjärnigt hotell mitt i staden.
Hotellet kommer att ha 76 rum, restaurang och terrass med pool och bar.
Det nya hotellprojektet i Málaga blir Vinccis tredje hotell i staden och det femte i Málagaprovinsen.
Málagahotellet Vincci Posada del Patio är femstjärnigt och det samma gäller kedjans hotell i Marbella och Benalmádena.

Manuel ItturaInternationell veteran förstärker Málaga CF

Málaga CF, som ligger i botten av den bästa spanska fotbollsligan, La Liga, förstärks till januari – bland annat av en internationell veteran, som spelade under klubbens glansdagar i Champions League säsongen 2012-2013.
Det handlar om den nu 33-åriga Manuel Ittura (på bilden), mittfältare med 33 landskamper för Chile.
Manuel Ittura har just kommit till Málaga från Mexiko, där han representerade klubben Necaxa. Tidigare i hans karriär spelade han även för Murcia, Granada, Udinese i Italien och Rayo Vallecano.
Dessutom är centerbacken Ignasi Miquel, från den spanska 2:a divisionsklubben Lugo köpt in. Han har tidigare spelat för såväl Arsenal, Leicester och Norwich City i England.
Nu förväntas det att bägge spelarna är med och spelar för Málaga i lagets första hemmamatch 2018 mot Espanyol på Estadio La Rosaleda.
För biljetter till denna match, kontakta: kontakt@malaga-support.dk – tel. +34 617 700 424

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.