500 trafikböter i timmen

500 trafikböter i timmen

Det skrivs ut trafikböter som aldrig förr i Spanien. Förra året skrevs det ut strax över 4,5 miljoner böter i landet, vilket motsvarar 500 möter i timmen! Detta är en ökning på nästan 10 procent jämfört med året innan, vilket är nytt rekord. 

Siffrorna från trafikverket visar att andalusierna är långt ifrån elitbilister. Över 1 miljon av böterna (22 procent) har nämligen delats ut i just Andalusien. Två av tre böter skrivs ut för fortkörningar, vilket knappast är överraskande. Vad som däremot väcker uppmärksamhet är att över 10 procent av de många böterna ges till bilister för att de inte besiktat sina bilar. Nummer tre på ”böteslistan” är böter till folk som kört utan säkerhetsbälte och därefter på listan följer böter som skrivs ut för att folk kört påverkade av alkohol eller narkotika.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.