Sexdom skakar hela Spanien – Stort parti kokain beslagtaget i Algeciras – Cifuentes avgår – Eldningsförbud

Sexdom skakar hela Spanien - Stort parti kokain beslagtaget i Algeciras - Cifuentes avgår - Eldningsförbud

Sexdom skakar hela Spanien

Domstolen i Pamplona fastslog under torsdagen att det handlade om sexuellt utnyttjande och inte våldtäkt, då fem unga män från Sevilla under den årliga ferian ”San Fermin” i Pamplona förra året hade våldsamt gruppsex med en 18-årig kvinna. De fem åtalade fick nio års fängelse för brottet.
Domen har skapat mycket upprörda känslor i hela Spanien och många kvinnorättsorganisationer har protesterat mot att de fem unga männen inte dömts för våldtäkt, en dom som skulle gett 25 års fängelse.
Försvarsadvokaten å sin del kräver att de fem unga männen frisläpps och förklarar det med att den unga kvinnan själv ska ha varit med på att ha sex med männen.
Bevismaterialet i fallet har varit mycket omfattande då de fem åtalade filmade akten med en mobiltelefon. Det var med grund i filmen och en mängd telefonsamtal som domaren fastslog att det handlade om sexuellt utnyttjande och inte våldtäkt.
Både åklagare och försvaret överklagar domen.
De fem dömda männen har redan suttit i fängelse i 22 månader.
 
{loadposition google_native}

 

Stort parti kokain beslagtaget i Algeciras

8 740 kg kokain beslagtogs i mitten av veckan i Algeciras hamn. Det är det största parti kokain som någonsin beslagtagits i Europa. Den stora mängden kokain, på nästan nio ton, kom från Colombia och hade kamouflerats som import av bananer. Sex personer har gripits i samband med tillslaget: tre män från Málaga, en person från Algeciras samt två fransmän från Lyon.
Det är andra gången som den spanska polisen på allvar slår till i kampen mot narkotikaimporten. I december beslagtogs sex ton kokain, även det i Algeciras.
I kommande nummer av En Sueco, som utkommer nästa vecka, kan du bland annat läsa en längre artikel om den omfattande narkotikaimporten i området kring La Línea och Algeciras.
 

Cifuentes avgår

Efter en månad i stark motvind har Cristina Cifuentes i onsdags bestämt sig för att avgå som president för Madridregionen. Men det var inte hennes omtalade examensbevis som fick henne att avgå utan i stället ett videoklipp från 2011, som visar hur Cifuentes blev tagen på bar gärning för snatteri i en Eroski-butik i Madrid. I videoklippet ses en säkerhetsvakt i butiken be henne öppna handväskan, vari hon hade två oöppnade ansiktskrämer från butiken. Det framgår inte vem som har laddat upp det gamla videoklippet på nätet. Inte heller vet man vem som blir ny president för Madridregionen.
 

Eldningsförbud – en påminnelse från brandkåren i Mijas

Nu vid månadsskiftet träder vi in i den period av året som betänkas som Mellanrisk för bränder. Detta innebär att eldning av markområden endast är tillåtet med tillstånd från Junta de Andalucías Miljöförvaltning, dessutom, har man erhållit ett sådant tillstånd är eldning endast tillåtet fredagar och lördagar. När vi sedan träder in i sommarmånaderna, med start den 1 juni, är all eldning av markområden helt förbjuden.

Perioder med brandfara
Mellanrisk: Mellan 1 – 31 maj samt mellan 16 – 31 oktober. Under dessa perioder är eldning av markområden endast tillåtet med tillstånd från miljöförvaltningen i Junta de Andalucía i Málaga. Grillning i fritids- och rekreativa områden är tillåtet.
 
Högrisk: Mellan 1 juni – 15 oktober. Under denna period är eldning av mark förbjudet, liksom grillning på offentlig plats, i skogs- och andra liknande områden. Även framförande av motorfordon utanför vägnät är förbjudet.
 
Lågrisk: Mellan 1 november – 30 april. Under denna period krävs ej tillstånd från miljöförvaltningen för eldning men det krävs att brandförsvaret i din kommun underrättas. Grillning i fritids- och rekreativa områden är tillåtet.
För mer information kontakta brandförsvaret i Mijas: 952 586 312
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.