Osäker pilot fick passagerare att lämna flygplan – Pensionerna höjs – Oro och ny spetskandidat för PP i Torremolinos

Osäker pilot fick passagerare att lämna flygplan - Pensionerna höjs - Oro och ny spetskandidat för PP i Torremolinos

Osäker pilot fick passagerare att lämna flygplan

”Planet ser ut att fungera normalt och vi kommer att försöka genomföra flygningen, men vi kan inte hindra er från att lämna flygplanet.” Så lät det från kaptenen på ett Vueling-plan som i helgen skulle flyga från Gran Canaria till Bilbao. När meddelandet från kaptenen kom hade passagerarna redan väntat sittande i kabinen i tre timmar medan teknikerna gick igenom flygplanets tekniska delar. Detta gjordes efter att kaptenen, på grund av tekniska problem, fattat beslutet att vända om när planet var på väg till startbanan.
Meddelandet gavs strax innan avgång och fick hälften av passagerarna att lämna planet, som tillslut dock kom fram helskinnat till slutdestinationen.
 
{loadposition google_native}
 

Pensionerna höjs

Efter fem år med lagens minimumökning på 0,25 procent kan landets pensionärer äntligen se fram emot en lite större höjning av sina pensioner. Det innebär att pensionerna både i år och nästa år kommer att höjas med 1,6 procent. Detta är resultatet av en överenskommelse mellan Partido Popular, Ciudadanos och det lilla baskiska partiet PNV, som alltså säkrat höjningarna som en del av årets budget.
I euro innebär detta dock bara 13 euro mer i fickan varje månad för de spanska pensionärerna, som går från en genomsnittlig månadspension på 934 euro till 947 euro.
 

Oro och ny spetskandidat för PP i Torremolinos

Han var Torremolinos frontperson från 1991-2015. Under hela sex valperioder satt Pedro Fernández Montes tungt på borgmästarposten innan han förlorade valet vid förra valomgången och tvingades se hur hans rivaler från PSOE, Ciudadanos, Podemos och IU gick ihop i en otraditionell fyrklöverregering. Och i början av veckan blev den före detta borgmästaren undanskuffad än längre ut på sidolinjen – denna gång av sitt eget parti. Landstingets ordförande, Elías Bendodo, har nämligen lyckats samla en majoritet kring Margarita del Cids kandidatur till borgmästarposten för PP till nästa års val.
Pedro Fernández Montes hotar nu med att bilda ett eget parti.’
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.