Två svenskar uppges ha dött i havet vid Teneriffa – ETA ber om ursäkt: för näst sista gången – Mest ostabila vårvädret på tio år

Två svenskar uppges ha dött i havet vid Teneriffa - ETA ber om ursäkt: för näst sista gången - Mest ostabila vårvädret på tio år

Två svenskar uppges ha dött i havet vid Teneriffa

Det var den 18 april som en 26-årig svensk medborgare föll eller frivilligt hoppade ned från en klippa (kring detta går uppgifterna isär) varefter han ska ha dragits ut i havet vid El Pris i Adeje, på Teneriffa. Den unga svenska mannen hjälptes upp på land av tre personer som såg det hela, men hans liv gick inte att rädda och han avled av hjärtstillestånd.

 
Dagstidningen La Provincia har uppgett att några av uppgifterna pekade mot att den 26-åriga svensken ska ha hoppat i havet för att rädda sin bror. Dock lyckades inte sjöräddningen hitta brodern under det intensiva sökande som sattes in direkt på olycksdagen och som fortsatte under torsdagen förra veckan.
 
I måndags, den 23 april, fann sjöräddningen, efter ett anonymt tips, en livlös kropp i vattnen vid öns södra del, vid en ravin i Guía de Isora. Dagstidningen La Opinion skrev under tisdagen att kroppen tillhör den försvunna brodern, men när En Sueco under onsdagsmorgonen var i kontakt med svenska UD:s presstjänst meddelades att UD fortfarande arbetar intensivt med att få uppgifter om den avlidna personen verkligen är 26-åringens bror.
 
En av bröderna bodde i Los Cristianos och den andra ska ha kommit på besök tillsammans med brödernas syster och hennes pojkvän.
 
{loadposition google_native}
 

ETA ber om ursäkt – för näst sista gången

I ett nytt meddelande från ETA ber terroristorganisationen om ursäkt för vad de har orsakat offer, skadade och deras familjer. Terroristorganisationen kallar sina handlingar för oproportionerliga och erkänner att oskyldiga har dödats, blivit bortförda, misshandlats och blivit hotade under den långa konflikten. ETA:s meddelande kommunicerades, vanan trogen, ut via den baskiska nyhetstidningen ”Diario Gara” och blir ETA:s näst sista ord innan organisationen upplöses officiellt – förmodligen nästa månad.
Den baskiska terroristorganisationen gav upp den beväpnade kampen i oktober 2011 och har därefter successivt övergivit sina vapen, sprängämnen och annat material till myndigheterna. Dock har gruppen aldrig upplösts. Det som i dag finns kvar av den tidigare så fruktade terroristorganisationen har under de senaste åren förgäves försökt få de av sina medlemmar som sitter i fängelse överförda till baskiska fängelser liksom att de försökt få de pågående rättegångarna mot deras medlemmar avlysta.
 

Mest ostabila vårvädret på tio år

Enligt det spanska meteorologiska institutet Aemet har vi just nu årtiondets mest ostabila vårväder. Mitt på dagen i söndags var kustens stränder fulla med människor medan kvällen bjöd på ett åskväder med över 200 blixtnedslag. Måndagen bjöd återigen på sol medan måndagskvällen bjöd på regn och åska. Och så fortsätter det ostabila vårvädret. I går sken solen ännu en gång från en klarblå himmel men enligt Aemet kan vi förvänta oss stora mängder regn både i dag och i morgon. Ute på gatorna ses majoriteten av bilarna vara nästan bruna av regnet i måndags, som nämligen bjöd på en hel del sand som en kraftig vind tagit med sig från Afrika.
 
{loadposition google_native}
 

Daesh-terrorist anhållen i Málaga

En 35-årig spansk resident från Marocko har anhållits i Málaga. Under tre år har den spanska nationalpolisen observerat den nu anhållna mannen då han misstänkts för att olagligt medverkat till att finansiera terroristorganisationen Daesh. Det visar sig nu att hans fru är en av de mest efterlysta Daesh-terrorister, som flera gånger uttryckt en önskan om att genomföra ett attentat i Spanien. Under minst tre års tid har den anhållna skickat pengar till sin fru, som är mycket aktiv i Daesh-gruppen i Syrien. Han åtalas nu för olaglig medverkan till finansiering av terrorister.
 

24 639 euro till Cudeca 

Det dansades, sjöngs och skålades hela natten på Castillo Sohail i lördags när Queen Machine och Paul Maxwel uppträdde till fördel för cancerhospicet Cudeca. Över 1 500 personer tog sig till den medeltida borgen i Fuengirola den 21 april för att se konserten, vilket gav ett överskott på 24 639 euro som går till Cudeca. På fotot ses artister, representanter från Cudeca och Fuengirolas kommun, konfrancier och arrangör.
 
concert check

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.