Golf i Solen – Sommaren är här

Golf i Solen - Sommaren är här

Det är helt otroligt. Hur kan det vara så konstigt att vi i Skandinavien kan mäta oss med Costa del Sol vad det gäller vädret? Från början av maj månad har det varit högsommar med temperaturer mellan 25-30 grader och inte en droppe regn. Det är bara att njuta så länge det varar.
 

Vi spelar sommartävling även i år

Du kan spela på någon av golfklubbarna Sjöbo GK, Trelleborgs GK eller Trysil GK. Obs, du får inte vara medlem på den bana som du tävlar på.
På Trelleborgs GK spelar alla Golf i Solen-medlemmar med sydpolen-rabatt. På Trysil har vi 50 procent i rabatt på greenfee som Golf i Solen-medlem.
 

Hur går det till?

Du löser din greenfee, spelar 18 hål.
När du spelat rundan lämnar du in scorekortet på klubben med ditt resultat (poäng).
Skriv ditt namn och Golf i Solen på score kortet.
 
Vinnaren på respektive banor koras i Spanien. Priser är bland annat 10 stycken greenfee-biljetter från Guadalhorce, Parador och Santana. Som vanligt lottar vi också ut priser. Du får spela hur många gånger du vill. Det är bara att betala greenfee, spela och lämna in scorekortet.
 
Den 12 juni var vi några Golf i Solen-medlemmar som träffades på Sjöbo GK för att spela en runda golf som ingår i sommartävlingen.
Det var den första dagen på länge som det inte var högsommarvärme, men det var ett behagligt golfväder. Det blev emellanåt en tröja av eller en tröja på.
Efter 9 hål har man på Sjöbo rätt att ta 10 minuters paus. Då smakade det gott med en korv och lite kaffe. Jocke kom också för att kolla att vi hade det bra.
 
Banan var i ett utmärkt skick. Jocke gör ett bra jobb. Trots en månads torka var det en grön och fin bana vi bjöds på. Greenerna var jättefina och vilka hålkanter! De var knivskarpa, det är vi inte bortskämda med.
Till dagens tävling hade vi två skänkta pris nämligen greenfee-biljetter till PGA SWEDEN NATIONAL. Ett dampris och ett herrpris. Eva S. 33 p och Peter J. 35 p var de lyckliga vinnarna.
Efter spelet hade vi gemensam middag.
 

Nyhet

Nu är det snart klart att Golf i Solens tävlingar skall gå genom Trysil GK. Golf i Solen får betala för att använda programmet och vi får då tillgång till hela tävlingsmodulen i GolfBox. Programmet är sammankopplat med Svenska GIT. Alla tävlingar kommer dessutom att vara hcp grundande, både upp och ner. Vi har testat systemet och det fungerar bra för alla, oberoende av nationstillhörighet.
Golfens handicapsystem är unikt inom idrotten och gör det möjligt för golfspelare av varierande skicklighet att tävla mot varandra samtidigt som spelarna har möjlighet att se sin utveckling över tid.
 
Det har diskuterats fram och tillbaka angående nya regler.
Regler för golfspel 2016 gäller under hela 2018.
 
Vad det gäller EGA handicapsregler 2016 gäller dessa ytterligare två säsonger. Under 2018 och 2019 gäller alltså befintliga handicapregler.
 

Registrera alla ronder!

Ett gott råd till alla golfare: Registrera så många handicapronder som möjligt (både bra och dåliga) redan nu och framåt. Det ger dig en mer rättvisande EGA-handicap. Dessutom kan dessa ronder komma att vara underlag för ditt nya världshandicap.
 

Mer information:

Det är spelarens ansvar att registrera så många ronder som möjligt, både bra och mindre bra och alltid sträva efter att göra sitt bästa under en handicaprond.
Spelaren ska även rapportera exceptionellt bra resultat från ronder som egentligen inte räknas för handicapsättning till handicapkommittén på hemmaklubben, till exempel matchspel och parspel. Det är hemmaklubbens handicapkommitté som bestämmer över sina medlemmars handicap, gör bedömningar av medlemmarnas allmänna spelstandard och meddelar justeringar som görs av medlemmarnas handicap.
 
Slutligen önskar Golf i Solen er en fortsatt skön sommar.
Av Golf i Solen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.