Din spanska semesterbostad omfattas av ROT-avdrag

Din spanska semesterbostad omfattas av ROT-avdrag

Ska du Reparera och underhålla eller Bygga om och bygga till i din spanska bostad har du rätt att dra av skatten på arbetskostnader för arbetet.
”ROT-avdrag är en skattereduktion som ges till privatpersoner för vissa typer av arbeten som utförs i bostaden. Du kan alltså dra av skatten på arbetskraftskostnader för hantverket – även i din spanska semesterbostad”, säger Thomas Harder från hantverksföretaget Harder Johansen.

 

Vilken sorts arbete kan ge rätt till ROT-avdrag?

ROT-arbeten består av renovering, ombyggnad och tillbyggnadsarbeten. Det ger rätt till rotavdrag om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad som du äger och bor i eller använder som fritids-/semesterbostad. Rotavdraget får vara max 30 procent av arbetskostnaden men kan uppgå till hela 50 000 kronor per person.
“Det är mycket enkelt. Efter utfört arbete görs ett avdrag på arbetskostnaden på fakturan till kunden”, förklarar Thomas Harder, som har hjälpt många svenskar med att dra nytta av avdraget när de har renoverat eller reparerat deras spanska semesterbostad.
 

Villkor för ROT-avdrag

Du måste ha betalat för arbetet före årsskiftet för att avdraget ska komma med i din deklaration året efter.
Du måste äga bostaden under den period som arbetet utförs. Köper du en bostad övergår äganderätten normalt till dig när du skriver under köpebrevet.
Den person du anlitar för att utföra arbetet måste säkerställa att typen av arbete som ska utföras ger rätt till rotavdrag.
Det är endast arbetskostnaden som ger rätt till rot- och rutavdrag. På fakturan ska redovisas arbetskostnaden separat från material- och övriga kostnader.
Källa: www.skatteverket.se
 
Har du tvivel kring om arbetet du önskar göra ger rätt till ROT-avdrag, kontakta då Thomas Harder, som vägleder dig i hur du kan använda dig av avdraget när det gäller din semesterbostad.
www.harderjohansen.dkthomas@harderjohansen.dk ● + 34 686 740 262 ● + 34 952 466 600

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.