Mercadona är störst och billigast · Torremolinos firar 30 år av självständighet · Stora hjärtan i Mijas

Mercadona är störst och billigast · Torremolinos firar 30 år av självständighet · Stora hjärtan i Mijas

Mercadona är störst och billigast

Konsumentrådet, OCR, har under den senaste månaden jämfört priser och produkter i matbutiker i hela landet. Rådets omfattande rapport visar på slutsatsen att Mercadona är den billigaste matvarubutiken på Costa del Sol. Inte helt överraskande är matbutiken i El Corte Inglés den dyraste. Konsumentrådets uträkningar visar att genomsnittsfamiljen, med fyra familjemedlemmar, i Málagaprovinsen årligen spenderar 4 980 euro på mat- och dagligvaror. Köper man de rätta varorna i de rätta butikerna kan ett hushåll spara 940 euro på ett år.
Matbutikerna Dani, Supecor och Vidal är en aning billigare än Mercadona, men dessa är inte landstäckande och det är t ex bara Dani som finns i Andalusien.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Torremolinos firar 30 år av självständighet

Denna vecka är det inte bara feria i Torremolinos, staden firar även 30 år som självständig kommun. Under 80-talet kämpade nämligen Torremolinos en tapper kamp för att bli fria från Málaga och skapa sin egen kommun. Under 1988 fattade Junta de Andalucía att staden hade rätt storlek och kapacitet till att bli en självständig kommun.
Detta jubileum firas bland annat under årets feria, som pågår till och med söndag.
Under åren omkring ”skilsmässan” var förhållandet mellan Málaga och Torremolinos inte det bästa och fram till för bara några år sedan gick åsikterna kring Torremolonis skuld till Málaga isär, liksom de om hur skulden skulle betalas. Då Torremolinos nuvarande borgmästare, José Ortiz, fick makten efter kommunvalet 2015 fick han dock snabbt igenom ett avtal med Málagas borgmästare, Francisco de la Torre, gällande kommunernas interna angelägenheter.
 
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 

 

Stora hjärtan i Mijas

Kommunfullmäktige i Mijas har fattat beslut om att öppna en fond som ska stötta välgörande ändamål. Fonden får en budget på nästan 700 000 euro varav knappt 100 000 kommer att doneras direkt till sociala ändamål som cancerhospicet Cudeca, Röda Korset i Mijas samt den lokala Alzheimerföreningen. De 600 000 euro ska sedan ges som räntefria lån till de nämnda samt andra välgörande ändamål.
Det är första gången som en kommun på Costa del Sol tar ett initiativ som detta.
 
 
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

 

Baka en kaka för Cudeca

I morgon lördag är det kakförsäljning med fördel för Cudeca Hospice på teatern Salon Varites i Fuengirola. Kakförsäljningen hålls mellan kl. 11.30–14.00 och alla är välkomna att donera en kaka eller bara komma förbi för en kopp kaffe och köpa en kakbit. Allt överskott går till Cudeca.
Salon Varites ligger på en sidogata vid kyrktorget i Fuengirola.
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.