Kommun dömd ansvarig för dråp · Mer våld mot sjukhuspersonal · Hösten börjar med rekordvärme

Kommun dömd ansvarig för dråp · Mer våld mot sjukhuspersonal · Hösten börjar med rekordvärme

Kommun dömd ansvarig för dråp


Det är inte en person i Alhaurín de la Torres kommun som har dömts för att ha dödat någon, utan i stället har kommunen dömts för att inte ha efterlevt allmänna säkerhetsföreskrifter för att förhindra dödsfall i trafiken. Den tragiska historien sträcker sig tillbaka till en kväll i december 2010, då en bil passerade ett vägarbetsområde och plötsligt körde över en kant och föll åtta meter rakt ned. En 72-årig kvinnlig passagerare omkom i olyckan. Sedan dess har kvinnans make och barn kämpat för att få kommunen dömd för att det varken fanns avspärrningar eller tillräcklig gatubelysning, och i måndags föll domen – kommunen i Alhaurín de la Torre ska betala 120 000 euro i skadestånd till de efterlevande. Kommunen har överklagat domen då de menar att det är företaget bakom vägarbetet som är ansvarigt.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Mer våld mot sjukhuspersonal

Under det senaste året har det registrerats 221 våldsamma händelser mot sjukhuspersonal på Málagaprovinsens sjukhus. Händelserna har antingen varit verbala hot eller fysiskt våld. Detta har under årets lopp fått personalen på sjukhusen att kräva högre säkerhet och hårdare straff mot gärningsmännen. Och nu verkar det som om personalen har blivit hörd. Förra veckan dömdes nämligen en man till tolv månaders fängelse för att ha slagit två läkare på ett sjukhus i Málaga och på flera sjukhus längs Costa del Sol har det anlitats privata vaktbolag samt installerats övervakningssystem, speciella nödutgångar samt nya alarmsystem.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Hösten börjar med rekordvärme

Det har blivit höst, enligt kalendern. Men sett på termometern är det fortfarande högsommar. Början av hösten har varit den varmaste på flera år och på måga platser längs Costa del Sol har temperaturen i början av veckan nått upp till mellan 33-35 grader mitt på dagen, när solen står som högst. Rent allmänt är vädret lite annorlunda i år. Sommaren kom sent, men det behöver inte innebära att den slutar sent, förklarar Aemet.
 
 
 
 
{loadposition google} 
 
 

 

Årets hedersturist i Nerja heter Christina Schollin

I morgon, torsdagen den 27 september, delas utmärkelsen Turista de Honor 2018 (Årets hedersturist 2018) ut i Nerja. Detta är en officiell hedersutmärkelse som delas ut av kommunen i Nerja varje år i samband med Turistens dag och i år går utmärkelsen till ingen mindre än den svenska skådespelerskan Christina Schollin, som sedan flera år tillbaka spenderar delar av året i Nerja tillsammans med sin man Hans Wahlgren.
Utmärkelsen delas ut kl. 18.00 i Nerjas rådhus varefter det hålls festligheter på Balcón de Europa från kl. 19.00. Senare, kl. 21.00, ger Antonio Cortés konserten Desesperado.
En Sueco träffade Christina Schollin tidigare i år och den artikeln kan du läsa här

 

 

{loadposition google}

 
 

PAD calender 2019Nya P.A.D-kalendern är klar, så var redo för 2019 samtidigt som du hjälper djuren!

Norrbom Marketing har designat den nya 2019 kalendern för djurhjälpsorganisationen P.A.D. P.A.D:s kalender har med åren blivit både eftertraktad samt en tradition och även i år är det Lisa Emeny som varit praktisk organisatör i samband med arbetet med kalendern, som nu finns ute till försäljning. Kalendern kostar 5 euro.

Vill du köpa en kalender och samtidigt vara med och stötta djuren? Kontakta då P.A.D.:
www.padcatsanddogs.org
Facebook: padmijas
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.