Andalusien utställer obligationer · Stor skillnad på rik och fattig · Sista turen för Málagas pariserhjul

Andalusien utställer obligationer · Stor skillnad på rik och fattig · Sista turen för Málagas pariserhjul

Andalusien utställer obligationer

Statsobligationer är ett känt begrepp men nu finns det också ”regionobligationer”. Ett nytt dekret från regeringen gör det nämligen möjligt för de spanska regionerna att utställa sina egna obligationer och därmed uppnå större självfinansiering. I början av veckan erbjöd därför Junta de Andalucía nya obligationer till ett värde av 600 miljoner euro, som såldes på rekordtid. Flera stora kapitalfonder, banker, bolag och stora privata investerare från elva länder stod i kö för att få tassarna på de tioåriga andalusiska obligationerna till 1,875 procent i årlig ränta. Störst var intresset från Tyskland och Österrike. Köplusten var så stor att Juntan fick bud på köp av obligationer för totalt 1 400 miljoner euro.
Andalusien är den första spanska regionen som väljer att använda sig av möjligheten att utställa obligationer.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Stor skillnad på rik och fattig

Nya siffror från skattedepartementet visar att Benahavís har Málagaprovinsens mest välbärgade invånare. Bruttoårsinkomsten i kommunen låg förra året på 28 443 euro. Därefter kommer Rincón de la Victoria och Málaga stad. På en sorlig sistaplats kommer Almáchar med en genomsnittlig bruttoinkomst på 12 032 euro tätt följd av kommunerna Comares och Arenas, som alla ligger i Axarquía.
De senaste siffrorna från departementet visar även att den genomsnittliga bruttoårsinkomsten i Málagaprovinsen ligger på 22 631 euro. För Andalusien är motsvarande siffra 21 799 euro och för hela Spanien 25 950 euro.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

 

Sista turen för Málagas pariserhjul

Det 70 meter höga pariserhjulet i Málagas hamn har kört sitt sista varv – för stunden. Det treåriga kontraktet har köpt ut och har inte förnyats i tid. Bolaget bakom driften av pariserhjulet, som för tre år sedan investerade nästan 100 000 euro i att transportera och montera pariserhjulet i Málaga, vill gärna förlänga avtalet. Det samma vill hamnpolisen och företagare i och omkring hamnen Muelle Uno, men kommunen tvekar. Det stora pariserhjulet har nämligen varit orsak till debatt under de senaste åren då många grannar klagat över att de är trötta på att bo i en cirkus. Pariserhjulet kör, eller körde, till sent om natten och var alltid upplyst. Så just nu är beslutet att pariserhjulet står kvar – men stilla.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Benalmádenas före detta borgmästare död

En av de mest karismatiska personligheterna inom Costa del Sols lokalpolitik, Enrique Bolín, dog i torsdags. Han blev 78 år. Enrique Bolín utnämndes till borgmästare 1966, under Francos regim, och han var då Spaniens yngsta borgmästare någonsin. Då var han bara 26 år och Benalmádenas kommun hade 3 000 invånare. Efter diktatorns fall grundade han sitt eget lokalparti men blev i mitten av 80-talet ”inhyrd” som lokal frontfigur av Partido Popular. Samarbetet varade dock endast några år för 1989 anhölls Enrique Bolín i en båt nära Gibraltar tillsammans med tre minderåriga pojkar, en påse porrfilmer och ett par gram hasch på sig. Skandalen glömdes dock bort för 1995 grundade Bolín partidet GIB (Grupo Independiente de Benalmádena), som under fyra valperioder säkrade sig absolut majoritet i kommunen. Som hans största politiska bedrifter kan nämnas uppförandet av stadsdelen Arroyo de la Miel, nöjesparken Tivoli, hamnen Puerto Marina och parken Paloma.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.