Högsta Domstolens beslut om stämpelskatt · AHN 50 år! · Värsta ovädret någonsin i Málaga · Internet dyrast i Spanien

Högsta Domstolens beslut om stämpelskatt · AHN 50 år! · Värsta ovädret någonsin i Málaga · Internet dyrast i Spanien

Högsta Domstolens beslut om stämpelskatt

I dagarna har ett beslut från Högsta Domstolen i Spanien fått mycket uppmärksamhet. Beslutet gäller den stämpelskatt som betalas i samband med låneansökningar i Spanien.
“Det är mycket viktigt att poängtera att bankerna inte begått något brott eller handlat i strid mot lagen, tvärtom”, förklarar advokat Olaf Medina, från advokatbyrån Wallin & Partners, och fortsätter: “Fram tills nu har lagen om stämpelskatt i Spanien fastställt att skattskyldig i fråga om skatt för inteckningar är låntagaren. Lagen i Sverige fastställer faktiskt exakt samma sak, att den som ansöker om inteckning – den som är fastighetsägare – är den som är skattskyldig.”
Högsta Domstolen i Spanien har nu dock ändrad sin egen tidigare praxis i denna fråga och beslutat att det är långivaren som ska vara skatteskyldig. Detta innebär inte bara att lagen får en “ny tolkning” utan att själva lagen måste ändras omedelbart.
Högsta Domstolen har insett att denna fråga, på grund av dess stora samhällsbetydelse, måste avgöras av Högsta Domstolen i dess helhet (Plenumavgörande). Detta, Plenumagvörandet, kommer med all sannolikhet inte ändra det grundläggande i beslutet, d.v.s. att det är bankerna som kommer att betala denna skatt framöver, utan betydelsen av det nya beslutet för “gamla” lån, d.v.s. för låntagare som redan har betalat skatten.
“Det ska beslutas om domens ‘retroaktiva verkan’, d.v.s. om hur långt tillbaka i tiden domen kan tillämpas. Det finns även en del övergångsrättsliga problem som måste lösas”, säger Olaf Medina.
Plenumavgörandet kommer att beslutas den 5 november 2018.

 

 

{loadposition google_native}
 
 
 
 

ahn logoFesternas fest när AHN Fuengirola-Mijas firade 50 år!

Stämningen var på topp när AHN Fuengirola-Mijas firade 50-årsjubileum den 20 oktober på IPV Palace i Fuengirola. 400 personer, både medlemmar, vänner och press, mötte upp i den vackra festlokalen på det fyrstjärniga hotellet för att fira tillsammans med AHN Fuengirola-Mijas.
Kvällen bjöd på utsökt trerättersmiddag samt underhållning med ett fantastiskt artistuppbåd, med ingen mindre än svenskarnas kära Babsan som konferencier. På scenen underhöll, förutom Babsan, även Anna Brygård, Lalla Hanson och Mats Ronander med band, och senare blev det dans till musik framförd av Roxy storband.
Stämningen var hög med glada skratt samt klingande glas, och festen fortsatte långt in på småtimmarna.
Stort grattis hälsar En Sueco-redaktionen till AHN Fuengirola-Mijas!
 
 
ahn50B

ahn50
 
 
 
 
{loadposition google} 
 
 

 

Värsta ovädret någonsin i Málaga

Helgens kraftiga skyfall i Málagaprovinsen skapar fortfarande rubriker i de spanska medierna. Uppröjningsarbetet kommer nämligen att ta veckor och de ekonomiska förlusterna kan komma att uppgå till miljontals euro.
På Costa del Sol är Estepona en av de städer som drabbades mycket hårt av regnmassorna men i Antequera, Ronda, Campillos och Ardales orsakade regnmassorna verkligen stor skada. Där föll det mellan 300-400 liter regn natten mellan lördag och söndag. Tusentals personer stod med vatten upp till midjan i sina egna bostäder, ett par hundra personer fick evakueras, en brandman omkom under räddningsarbetet och på flera platser togs även militären till hjälp.
För de nämnda städerna var helgens oväder historiskt sett det västa någonsin och både centralregeringen och Junta de Andalucía har meddelat att de kommer att utställa hjälppaket till drabbade kommuner och privatpersoner.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Fängelsestraff för Málaga C.F:s sportdirektör

José Luis Pérez Caminero erkände i måndags att han är skyldig för att ha medverkat i en penningtvätthärva åt en mexikansk/colombiansk narkotikamaffia. Under några år stod 15 personer bakom penningtvätt av 2 miljoner euro via en juvelerarbutik i Madrid, där Caminero stod för den fysiska transporten av pengarna. I juni 2009 greps han i Madrid med 58 500 euro i sin bil.
Åklagaren krävde att Caminero och de övriga åtalade skulle tilldelas fyra års fängelse men den nuvarande sportdirektören i Málaga C.F. har sluppit undan med fyra månaders villkorligt fängelse samt böter på 20 000 euro på grund av hans tidiga erkännande och samarbetsvilja.
Caminero spelade i det spanska landslaget i mitten av 90-talet och han var en av de stora stjärnorna i Atlético Madrid. Han slutade sin karriär år 2004 i Valladolid varefter han har varit sportdirektör i sina två gamla klubbar.
I somras tillträdde han som ny sportdirektör hos Málaga C.F., som var i akut behov av någon som kunde axla rollen. Både Caminero och Málaga C.F. har redan från början av samarbetet varit överens om att hålla isär Camineros roll som sportdirektör från hans privata rättsfall.
 
 
 
 
{loadposition google} 
 
 

 

Internet dyrast i Spanien

Mycket må vara billig i Spanien men internet är dyrare än på alla andra platser. En ny undersökning från webbportalen www.kelisto.es, som specialiserar sig på prisjämförelser, visar att ett spanskt hushåll i genomsnutt betalar 53 euro i månaden för internet. Det är 12 euro dyrare än i övriga EU-länder, som i genomsnitt betalar 41 euro för deras internet.
Enligt samma undersökning är internet billigast i Tyskland, där ett hushåll i genomsnitt betalar 34 euro i månaden för sitt internet.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.