Spanjorerna lever längst · Regeringen vill införa google-skatt på 3 procent · Läkarna har fått nog

Spanjorerna lever längst · Regeringen vill införa google-skatt på 3 procent · Läkarna har fått nog

Spanjorerna lever längst

Genomsnittsåldern i Spanien är i dag 82,9 år. Detta placerar spanjorerna på en fjärdeplats på listan för befolkningars genomsnittsålder i olika länder. Äldre än spanjorerna blir i dag bara människorna i Japan, Schweiz och Singapore.
En ny rapport från The University of Washington (Seattle, USA) visar att år 2040 kommer spanjorerna vara världens längst levande folk, då det uppskattas att genomsnittslivslängden i landet till dess kommer att öka med 4,5 år, till 87,4 år.

 
 
 
 
{loadposition google_native}

 

 

Regeringen vill införa google-skatt på 3 procent

Den spanska skatteministern, María Jesús Montero, är övertygad om att hennes förslag om att införa en skatt för internationella internetbaserade företag kommer att få stor uppbackning i parlamentet. Regeringen vill införa den nya skatten, som kallas google-skatt, på 3 procent för företag som google, Airbnb, Uber m.m. Detta är företag som är verksamma i Spanien via internet men som bara betalar skatt i deras ”hemländer” – där de har sin fysiska adress. EU-länderna står splittrade i frågan om den nya google-skatten men den hårda kärnan i Europarlamentet rekommenderar medlemsländerna att införa en skatt på 3 procent. Den spanska PSOE-regeringen vill införa skatten då de anser det vara orimligt samt orsaka snedvriden konkurrens att stora internetbaserade företag i dag i stort sett kan verka helt skattefritt i Spanien medan andra företag måste betala bolagsskatt.
 
 
 
 
{loadposition google} 
 
 
 
 

Läkarna har fått nog

Denna vecka strejkar läkarna i Málagaprovinsen, dock har strejken organiserats så att bara 20 procent av arbetsstyrkan strejkar samtidigt. Läkarna är missnöjda med de långa väntetiderna, de korta mötena som de har med varje enskild patient, förseningar med interna analyser samt uteblivna löneökningar under 10 år.
”Det är omöjligt för oss att göra ett bra arbete med de villkor som vi arbetar under i dag. Hälsovårdssystemet är nära kollaps”, säger Juan José Sánchez, som är ordförande för läkarkollegiet i Málaga. Han efterfrågar fler resurser samt ett nytt stort sjukhus i Málaga, som både kommunen, landstinget och Junta de Andalucía länge talat om.
 
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 

Öppet hus hos Finca Solmark

Sätt ett kryss i kalendern för lördag och gör ett besök på Finca Solmark i Carratraca. Denna dag hålls det nämligen Öppet Hus på fincan, som ligger strax utanför den lilla byn Carratraca.
Denna finca köptes för drygt ett år sedan av Pelle Lundborg. Då var den 15 hektar stora gården övergiven och igenvuxen, men Pelle såg förbi förfallet och bestämde sig för att rusta upp den liksom de två husen som står på marken. Sedan dess har det arbetats ihärdigt och det har planterats bl.a. avokadoträd, olivträd, fikonträd och grönsaker, och gårdens existerande mandelträd har beskurits och tagits hand om. Allt ekologiskt, utan bekämpningsmedel.
Så nu hälsar Pelle Lundborg välkommen till Öppet Hus på Finca Solmark!
 
Plats: Finca Solmark, Carratraca, A-357 mot Campillos, avfart Camino de las Minas.
Följ asfaltsvägen tills den slutar.
Skulle det vara knepigt att hitta går det att ringa Pelle Lundborg, tel. 637 481 860.
 
Datum: 20 oktober
 
Tid:
10.00 Dörrarna öppnar
11.00 Det bjuds på kaffe och kanelbullar
11.30 Invigning med Carratracas borgmästarinna Dña. Paqui Jiménez
14.00 Dörrarna stängs
 
Anmälan till Öppet Hus samt vägbeskrivning på:
https://www.facebook.com/events/462760820898052/
 
 
 solmark
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.