Bra utveckling på den lokala arbetsmarknaden · Influensan brer ut sig · Stort intresse för damfotboll

Bra utveckling på den lokala arbetsmarknaden · Influensan brer ut sig · Stort intresse för damfotboll

Bra utveckling på den lokala arbetsmarknaden

Det går långsamt framåt på arbetsmarknaden i Málagaprovinsen. Statistiken visar att det skapades 48 700 nya arbetstillfällen i provinsen år 2018 samt att antalet sysselsatta i dag är fler än någonsin, och den siffran uppgår till 650 000 personer.
Vid årsskiftet hade arbetslösheten fallit med 28 400 personer under förra året och i dagslägen uppgår antalet arbetslösa till 129 000 personer, vilket motsvarar att arbetslösheten är 16,50 procent. Jämfört med övriga EU är detta ett högt tal, men trots allt det lägsta i Málaga sedan 2007.
Problemet på den lokala, samt den nationella, marknaden när det talas om arbetslöshet är de stora årskullarna som ska ut i arbetslivet dessa år.
De nya arbetstillfällena i Málagaprovinsen hittas först och främst inom hotell- och restaurangbranschen, och där ser man nu ljust på framtiden.
Totalt har sysselsättningen ökat med 5,6 procent det senaste året. Förklaringen till detta hittas primärt i att flera hotell har valt att hålla öppet under vinterperioden – november till mars – samt att det öppnats fler restauranger.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Influensan brer ut sig

Nästan 10 procent av befolkningen i Málagaprovinsen har nu drabbats av influensan. På grund av detta har myndigheterna klassat det som att vi drabbats av en influensaepidemi, vilket inte skett på många år. Epidemin kan naturligtvis drabba alla men de mest utsatta är äldre personer. 2 procent av dem som insjuknat i influensan har blivit så sjuka att de lagts in på sjukhus och majoriteten av dessa är just äldre.
Hälsomyndigheten i provinsen rekommenderar nu både barn och äldre att vaccinera sig. Myndigheterna antar att influensaepidemin kommer att fortsätta fram till mitten av februari, då den förväntas ebba ut.
 
 
{loadposition google}
 
 

Stort intresse för damfotboll

Spanien är känt som fotbollsnation. Nu gäller det även damfotbollen. Allt fler kvinnor väljer att spela fotboll och fler än någonsin tidigare följer damfotbollens matcher. Under onsdagskvällen satt inte färre än 48 121 personer i publiken på läktarna vid pokalturneringen för damer mellan Athletic Bilbao och Atlético de Madrid. Matchen spelades på ett utsålt San Mamés stadion i Bilbao, där det vanligtvis bara är herrarna som spelar för fullsatta läktare.
Atlético de Madrid vann förövrigt matchen med 0-2, men det är alltså det imponerande intresset för damfotboll som utgör rubrikerna i sportnyheterna.
Allt fler privata tv-stationer har också börjat sända damfotboll.
 
 
 

{loadposition google_native}

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.