Pojken Julen var ej vid liv · Slut med 500 eurosedlar · Omfattande renovering av Marbellas kongresscenter

Pojken Julen var ej vid liv · Slut med 500 eurosedlar · Omfattande renovering av Marbellas kongresscenter

Pojken Julen var ej vid liv

Totalt 300 personer ingick i räddningsarbetet som pågick dygnet runt i 12 dagar för att få upp den 2 åriga pojken Julen ur den 25 cm i diameter smala brunnen som han föll ned i den 13 januari. I helgen nådde gruvarbetarna fram till pojken via ett 70 meter djupt hål, som grävts parallellt med brunnen som Julen låg i. Pojken hittades – men han var då inte i liv. Rättsmedicin kunde snabbt dra slutsatsen att pojken avlidit på platsen när han träffade botten på den 71 meter djupa brunnen. Både rättsmedicin, polis och domstol arbetar nu med att utreda omständigheterna kring dödsfallet, för att få fram den precisa dödsorsaken.
Räddningsarbetet för att få upp den 2-åriga pojken ur brunnen är den hittills största räddningsinsats som gjorts i Spanien för att rädda en enskild person.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Slut med 500 eurosedlar

500 eurosedlarna i Spanien och övriga euroländer är snart historia. De sista sedlarna är nämligen i tryck och den europeiska centralbanken kommer från och med nu att sakta fasa ut de stora sedlarna. Bakom beslutet ligger två motiv. Det första är att det oftast är 500 eurosedlar som används vid penningtvätt, då det med dem är lättare att bära med sig stora belopp. Den spanska centralbanken menar att 60 miljoner 500 eurosedlar (vilket motsvarar 30 miljarder euro) har ”lämnat” Spanien under de senaste 6 åren. Det andra är att små företag kan ha svårt att hantera de stora sedlarna då det för dem kan vara svårt att ha tillräckligt med växelpengar om en kund kommer med en 500 eurosedel. Det sistnämnda är också en av anledningarna till varför flera butiker och bensinstationer inte accepterar 500 eurosedlar.
 
 
 

{loadposition google}

 

Omfattande renovering av Marbellas kongresscenter

Det välkända kongresscentret i Marbella kommer att genomgå en omfattande renovering för att undvika problem med fukt och så ska det även monteras nya stolsrader, göras ny fasad och installeras nya ljud- och A/C-system. Det är den största renoveringen som utförs i kongresscentret sedan 90-talet. Kommunen anser att arbetet är nödvändig för att bevara kongresscentret samt för att göra det mer attraktivt. I dagsläget är kongresscentret bokat ca 200 dagar om året men Marbella kommun vill gärna att det ska gå ännu bättre för det, och därför påbörjas renoveringsarbetet också omgående. Den slutgiltiga budgeten har inte angetts men arbetet uppskattas kosta 80 000 euro.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.