Vad går du och tänker på just nu?
I denna artikelserie ställer vi varje månad fem korta frågor till en person som har koppling till både Sverige och Spanien.
 
Denna månad träffar vi Christer Lagervall. Christer är bosatt i den mysiga lilla staden La Cala de Mijas, bara ett stenkast från vattenbrynet. Där bor han med sin norska flickvän, en hund, en katt och sin 3 ½ månad gamla son – hans absoluta ögonsten! Det är många som följer Christer på sociala medier och de som gör det vet att han är en duktig fotograf – han lyckas fånga rörelsen i bilden och skapa stämning. Men vad man kanske inte vet är att han faktiskt har lagt systemkameran på hyllan och i dag fotar allt med sin iPhone!
Fotograf är dock inte Christers profession. Yrkesmässigt frilansar han som programmerare samt skapar hemsidor och andra webblösningar till sina kunder som finns både i Spanien och utomlands.
 
Vad går du och tänker på just nu (och varför?)?
Haha, hur många sidor får jag? Som egen företagare (Lagervall.com) och nybliven förälder så råder det ingen brist på tankar – behöver blöjan bytas, behövs det handlas, kommer det in tillräckligt med arbete, hur kan man trolla fram fler timmar på dygnet, när finns det tid till en mysig middag, var är nycklarna och var står bilen? Skämt åsido, jag tycker om när det händer saker, gillar att pusha och få ut så mycket som möjligt av dagarna.
 
Hur upplever du arbetsmarknaden för dig som frilansande programmerare och webbdesigner här på Costa del Sol?
Under hela mitt liv har jag fått arbete via kontakter, alltid arbetat enligt devisen att man inte är bättre än sin senaste insatts. Jag försöker hålla hög kvalitet och ge mina kunder den tid de känner att de behöver. Denna filosofi har hållit lika bra i Sverige som i Spanien. Skillnaden jag upplever i Spanien är att man arbetar närmare kunden här än i Sverige – det är oftare mindre företag och mer 1-on-1, vilket många gånger gör det enklare från start till mål. Projekten går fortare och det blir mer roligt och dynamiskt.
 
Du blev pappa i höstas. Hur känns det? Har du mött några kommentarer kring att bli pappa vid 51-års ålder?
 
Faktiskt inga kommentarer alls. Jag har bara mött glädje och värme. Känslan att bli far går inte fullt ut att beskriva med ord – endast en förälder vet hur underbart det är! Att bli förälder som mindre ung man är nog mindre kommentarbelastat än om jag varit 51 år och kvinna, tyvärr. Och så ska jag säga att det känns otroligt lyxigt att arbeta hemifrån och ta del till 100 procent av min sons utveckling och uppväxt!
 
Det stundar kommunalval här i Spanien i maj. Du har bott i Spanien i 12 år, är du insatt i spansk politik lokalt, regionalt och nationellt?
 
Mitt förtroende för politiker är i princip noll. Mitt andra år i Spanien satt nästan hela Marbellas kommunstyrelse i fängelse med interimstyre från Madrid. Den inbitne som bryr sig säger nog – ”så mycket större anledning att engagera sig”, jag lutar mer åt – ”vad fint väder vi har i dag, kom så gör vi något kul”. Jag är dock intresserad och håller mig informerad, men mer internationellt än lokalt.
 
Vad ska du göra nu i februari?
 
Vi håller på att planera en supermysig resa till Cannes i Frankrike i vår, så planeringen fram tills dess är att arbeta, arbeta och arbeta. Så ska jag även åka till Ikea och se om de fortfarande säljer de supervarma och sköna tofflorna som vi hittade där för ett par år sedan, hahaha. Brrrrr, det är kallt i Spanien
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.