Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser din kropp som en helhet och erkänner att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hänger ihop! Tillsammans har de mer än 25 års erfarenhet i behandling av hormonella obalanser och kroniska sjukdomar. De är grundare av currame-metoden, Health Mentor utbildningen och Skapa naturlig (hormon) balans.
 
Läs mer på:
www.currame.com
@curra.me
eller e-maila: info@currame.com
Tel. till Friederich: +45 272 077 23
 
Vi kan hjälpa dig att uppnå mer välbefinnande och njutning i vardagen, både i kropp och själ!
Oavsett vad du vill uppnå i ditt liv – om det handlar om att få bukt med eksem, tarmproblem, en ätstörning eller om du drömmer om att bli gravid, att leva mer i nuet, leva hälsosamt, känna harmoni med ditt förflutna eller förstå dina inre dialoger, så kan vi hjälpa dig att nå ditt mål!
 
I våra behandlingar använder vi oss av laboratorietester, kostjusteringar, kosttillskott, homeopati och mycket mer.
Många som kommer upp i 50+åldern upplever stelhet i leder, smärta och gikt, vilket ökar ju äldre de blir, men du kan göra någonting åt det samt förebygga det!
Orsaken bakom är egentligen att våra kroppar, när vi når 30-årsåldern, sakta börjar brytas ned. Det betyder att kroppens normala depåer minskar i volym och det blir svårare för kroppen att upprätthålla den naturliga strukturen.
Det är mycket som du faktiskt kan göra för att stötta leder, skelett och din rörlighet! Om du tittar på din benstruktur ser du att det ofta är två eller flera ben som är möter varandra. Emellan dessa ben finns det brosk, muskler, leder och ledvätska som håller ihop samt ser till att det är rörligt.
 
Ju mer vi sliter på kroppen och inte lyckas bygga upp det igen desto vanligare är det att uppleva smärta, då ledvätskan förvinner och brosken bryts ned.
Men din kropp är smart och den kan upprätthålla en stark benstruktur! Det kräver dock att du har en viss fördelning mellan magnesium, kalcium och D-vitamin i ditt skelett samt att du använder det. Dessutom ska även tarmen fungera optimalt så att den kan ta upp rätt näringsämnen.
 
Se därför till att få:
– ca 400 mg magnesium, 500 mg kalcium och 5 000 IU D-vitamin dagligen (under vinterhalvåret) (köps i hälsokostbutik)
– boosta din tarm med en bra tarmflorabakterie och omega-3 från fisk och linfrö.

Mitt viktigaste tips till dig i dag!

Bygg upp ditt brosk och ledvätskan genom att tillföra glukosamin, MSM och kondroitin samt genom att röra på dig varje dag.
Glukosamin är ett sockerämne (aminomonosakarid) som stimulerar broskcellerna så att de kan skapa långa molekyler (glukosaminglykaner) som gör brosken mer elastisk och stötabsorberande.
Glukosamin bidrar till att reparera skadad och dålig brosk samt till att få den att växa ut igen. Det är ett naturligt ämne som även har betydelse för bland annat slemhinnor, immunsystem och minnet.
 
Viktigt! Brosken i dina leder kan bara återuppbyggas och repareras om du samtidigt rör dina leder varje dag. Det är nämligen så att det skapas mer ledvätska när du rör dina leder och det är via ledvätskan som glukosaminet kommer in i brosken, där den ska användas.
 
SMS (metylsulfonylmetan) är ett svavelhaltigt mineral som kommer från plankton i haven och som även finns naturligt i din kropp i mindre mängder.
Det finns mycket positivt att säga om MSM, bland annat att det verkar smärtstillande vid rygg-, led- och muskelsmärtor och att det är bra för dina tarmslemhinnor då det hjälper till att täta en otät tarm och därmed motverka allergi. Det är också bra mot ärrbildning efter operation och läkning av skador. MSM och glukosamin stärker varandras effekter.
 
Kondroitin (en viktig glykosaminoglykan GAG) är en biologisk makromolekyl som produceras och tas upp av de ledbroskceller som kallas kondrocyter. Ämnet är en viktig komponent i brosk och bidrar till tryckmotstånd samt är effektivt mot förslitningsgikt.
Det är viktigt att du tar alla tre kosttillskott tillsammans. Detta stöttar nämligen varandras effekt och genom att ta dem samtidigt får du därmed ut det mesta av dem.
 
Det kan också vara aktuellt att stabilisera din natrium- och kaliumbalans i förhållande till dina leder, gikt och smärtor. Många människor får för mycket (fel) salt (natriumklorid) och detta kan verka blodtryckshöjande samt göra att det utsöndras för mycket kalcium i urinen. Kalium däremot bidrar till att sänka blodtrycket och är bra för muskler samt nerver.
Dosering:
Ofta ges det lika mycket kondroitin som glykosamin och så lite mer MSM per dag.
Vill du göra det lilla extra för din kropp? Boka en hälsokonsultation med Friederich. Denna kan hållas antingen i Centro Sanum eller hemma hos dig.
Friederich befinner sig på Costa del Sol veckorna 16 och 18 och tar emot klienter.
Varje månad har Friederich dessutom en gratisdag, då du kan komma in till Centro Sanum i Centro Idea och fråga honom om tips och råd, gratis.
Kom ihåg, du kan köpa dina kosttillskott via vår hemsida.
 
På återseende!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.