31 000 britter har lämnat Andalusien · Nytt skandinaviskt företagscenter i Fuengirola · Förnuftig tillväxt i Málaga

31 000 britter har lämnat Andalusien · Nytt skandinaviskt företagscenter i Fuengirola · Förnuftig tillväxt i Málaga

31 000 britter har lämnat Andalusien

Först kom finanskrisen 2008/2009 och så kom Brexit. Dessa två händelser har fått tusentals britter att lämna Andalusien under de senaste tio åren. De senaste siffrorna från myndigheternas register talar sitt tydliga språk. För exakt tio år sedan var ca 108 000 britter residenta i Andalusien. I dag uppgår siffran till 77 000. När finanskrisen bröt ut drabbade det pundet hårt vilket påverkade ekonomin så mycket att flera britter valde att flytta tillbaka hem, och de senaste årens osäkerhet kring följderna av Brexit har inte vänt trenden. Totalt har nu 31 000 britter lämnat det soliga Andalusien under de senaste tio åren. Detta trots att den spanska regeringen infört ett dekret som säkrar de brittiska residenternas rättigheter till pension och sjukförsäkring, om det blir ett hårt Brexit.
Av de 77 000 britterna som fortfarande är residenter i Andalusien bor 47 000 i Málagaprovinsen.
(Obs. Siffrorna är för brittiska residenter i Andalusein och inte för varken brittiska bostadsägare eller turister. För att äga bostad samt vara turist behöver man inte vara resident.)

 
 
{loadposition google_native}
 
 

Nytt skandinaviskt företagscenter i Fuengirola

Smart Work Plaza är namnat på det hittills största och mest ambitiösa skandinaviska företagscentret i Fuengirola. Det röda bandet till det nya centret klipptes i slutet av förra veckan av stadens borgmästare Ana Mula, och centret är redan välfyllt.
Bakom initiativet står ett par finska företagare som får stort stöd av flera skandinaviska företag. Tillsammans lyfter de skandinavisk arbetsmiljö och värderingar och kallar det därför Smart Work Plaza, som ett skandinaviskt företagscenter.
Centret är designat till enskilda företagare och mindre företag som vill hyra en arbetsstation eller ett mindre kontor, och så finns möjligheten att boka mötes- och konferenslokaler efter behov. Därtill kommer möjligheten att nätverka med andra företagare samt att ha en trevlig vardag i en inspirerande företagsmiljö. https://www.smartworkplaza.com
 
 
{loadposition google}
 
 

Förnuftig tillväxt i Málaga

De ekonomiskt kloka männen i Málaga-banken Unicaja Banco tror på en ekonomisk tillväxt på 2,6 procent i år. De nya offentliga projekten och privata bygglov är huvudorsakerna bakom den positiva siffran som, enligt bankens ekonomer, kommer att leda till att den lokala arbetslösheten minskar med 1,8 procentenheter, till en total arbetslöshet på 21,2 procent vid årets slut.
Rent allmänt råder det optimism inom alla branscher. Det gäller även inom turistsektorn, där många annars var rädda för en minskning under året.
Såhär långt rapporterar Málagaprovinsens hotell om en ökning på 4 procent jämfört med förra året, samtidigt som siffrorna från flygplatsen också visar på en svag ökning av antalet passagerare.
 
 

{loadposition google_native}

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.