Mer tid för patienter · ”Kungsstigen” når nya rekord · Málagas tränare har fått sparken

Mer tid för patienter · ”Kungsstigen” når nya rekord · Málagas tränare har fått sparken

Mer tid för patienter

Junta de Andalucía har nu påbörjat implementeringen av den plan som ska säkra en längre och bättre konsultation vid läkarbesök. I dag har en läkare ofta bara 5-6 minuter för varje patient men genom några enkla omorganiseringar av de dagliga rutinerna ska Juntan nu säkra att varje läkare får max 30 konsultationer om dagen, vilket resulterar i upp till 10 minuter per patient. Junta de Andalucía strävar efter att göra det allmänna sjukförsäkringssystemet mindre tungarbetat rent administrativt för läkarna, vilket skulle spara tid som i stället kan ges åt patienterna. Utöver det kommer ett erbjudande till praktiserande allmänläkare som närmare sig pensionsåldern om att stanna på arbetsmarknaden fram till de fyller 70 år, för att säkra att sjukvården inte försvagas.

 
 
{loadposition google_native}
 
 

”Kungsstigen” når nya rekord

Det är vackert och annorlunda. En vandring på Caminito del Rey, ”Kungsstigen” på svenska, i naturområdet lite norr om Málaga, har på rekordtid blivit en av provinsens populäraste attraktioner. På bara 24 timmar förra veckan såldes 11 500 av de 100 000 nya biljetterna som myndigheterna släppt till vandringar på stigen under perioden juli till oktober. Det förväntas att försäljningen kommer överstiga 20 000 biljetter under påskveckan och att det kommer vara helt utsålt innan sommaren är här.
Efter flera års renoveringsarbete öppnade landstinget den gamla ”Kungasstigen” för allmänheten som en vacker och annorlunda vandring längs bergsväggarna. Sedan dess har 1,2 miljoner personer vandrat stigen – av dessa har ca 60 procent av besökarna varit utlänningar.
Utflykten kostar 10 euro per person och biljetter kan köpas direkt på: www.caminitodelrey.info
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Málagas tränare har fått sparken

fodbold billede cropped
 
Söndagen den 14 april sparkade Málaga CF:s president och klubbägare, shejken Al-Thani, chefstränaren Juan Ramon Muñiz, 50 år från Asturien.
Kravet om denna drastiska handling kom från den stora, lojala och entusiastiska skaran av fans som infann sig dels på Estadio La Rosaleda under matchen mot bottenlaget Extremadura, mot vilka laget förlorade med 1-2, och dels i ett öppet brev från förbundet av fanklubbar i Málaga CF som offentliggjordes direkt efter matchen.
”Muñiz, gå nu – Muñiz, gå nu” löd det taktfast från den 19 000 åskådarna på läktarna.
Med nederlaget hamnade Málaga CF i en situation där deras uppryckning från division 2 till La Liga nu är hotad.
I måndags kom lagets nya tränare, Victor Sánchez del Amo, endast kallad Victor, som här ses på bilden då han hälsas välkommen av sportchefen Caminero (t.h.).
Victor är 43 år och kommer från Madrid, där han fick sin fotbollsuppfostran i Real Madrid med 310 matcher och 49 mål i några av de bästa klubbarna i Spanien och Grekland.
Som chefstränare har han bland annat stått i spetsen för Deportivo La Coruña i La Liga, Champion League-laget Olympiacos i Grekland samt Betis i La Liga. Sin tjänst i Betis lämnade han 2017 och sedan dess har han inte arbetat.
 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.