Val på söndag · Ny dokumentär om Francos Spanien · Semana Santa nådde runt hela världen

Val på söndag · Ny dokumentär om Francos Spanien · Semana Santa nådde runt hela världen

Val på söndag

På söndag är det dags för spanjorerna att gå till valurnorna – igen. Pedro Sánchez har nämligen utlyst nyval då hans minoritetsregering inte lyckats samla majoritet till att få igenom statsbudgeten för 2019. Samtidigt tyder mycket på att vi både får ett jordskredsval samt att allt förblir som tidigare. Socialistpartiet (PSOE) förväntas få en hel del röster medan Podemos förväntas möta katastrofresultat. Partido Popular förväntas å sin sida stå inför ett av historiens sämsta valresultat medan det nya partiet inom spansk politik, VOX, stormar fram.
I det stora hela uppskattas inte maktbalansen förändras mellan det röda och det blå blocket och inte heller verkar någonting tyda på en lösning och en bred majoritet i mitten.
Men än så länge är ingenting säkert, det får valresultaten sent söndag kväll visa. Överraskningar är inte ovanliga inom spansk politik.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Ny dokumentär om Francos Spanien

Tv-kanalen Dmax börjar i maj att sända en ny, ambitiös dokumentärserie om tiden under Francos styre i Spanien mellan åren 1939-1975. Serien börjar med den stora segerparaden som gick genom Madrids gator den 19 maj 1939 och fortsätter därefter att kasta strålkastarljus på livet och vardagen i ett fattigt Spanien, som skulle återuppbyggas ovanpå resterna efter inbördeskriget. Dokumentärserien leder sedan tittarna igenom en tid under vilken Spanien var isolerat, hade stora industriella problem och tvingades till ransonering av basvaror. Det var också en tid då kyrkan var lika med undervisningsministeriet, då det bara fanns ett fåtal kvinnor på arbetsmarknaden och då spanjorerna tvingades vara kreativa för att få ens lite livskvalitet i vardagen.
Dokumentärserien förväntas följas i över 100 länder.
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Semana Santa nådde runt hela världen

Påskveckan i Málaga samt i övriga delar av provinsen nådde ut till inte färre än 109 länder. Turiststyrelsens senaste initiativ för att marknadsföra påsken i Málaga i hela världen har gett positiva resultat. Turiststyrelsens kampanj ”Semana Santa 360”, vari man tack vare den senaste teknologin har kunnat följa påskveckan i 360 grader, har setts av inte färre än över 300 000 personer i världen. Och omvärldens intresse märks på lokalt plan, bland annat kan Málagaprovinsens hotellägarorganisation (Aehcos) rapportera att beläggningsprocenten uppgick till 86 procent under årets påskvecka, vilket är ett nytt rekord.
 
 
 
 

{loadposition google_native}

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.