Utlänningar röstar som aldrig förr · Ny plan ska rädda småstäderna · Stort filmprojekt i Málaga

Utlänningar röstar som aldrig förr · Ny plan ska rädda småstäderna · Stort filmprojekt i Málaga

Utlänningar röstar som aldrig förr

Fler utlänningar än någonsin har registrerat sig för att gå till valurnorna den 26 maj, när det är dags för kommunalval. Myndigheterna har registrerat 81 763 röstberättigade utlänningar i Málagaprovinsen varav 40 104 anmält sig och blivit godkända att rösta. Det är nästan hälften av provinsens utlänningar, vilket är nytt rekord.
Majoriteten av de utländska väljarna kommer från EU-länder men även de sydamerikanska nationaliteterna är starkt representerade. Dessa siffror visar tydligt att de utländska väljarnas röster får stor betydelse för valresultaten på många platser. Inte minst i några av de mindre kommunerna som Viñuela i Axarquía, där 642 av de totalt 1 699 röstberättigade invånarna är utlänningar.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Ny plan ska rädda småstäderna

Málagas landsting har antagit ett nytt förslag som ämnar stoppa utflyttningen som ses ske från mindre kommuner i Málagaprovinsen. Fenomenet är känt – i hela Spanien. Allt fler unga flyttar till större städer och de mindre städerna samt byarna blir mer och mer avbefolkade. En ny rapport från landstinget visar dock att det största problemet för småstäderna och byarna är dålig kommunikation till närliggande och större städer. Rapporten visar bland annat att en bättre infrastruktur skulle få färre att flytta samt locka nya invånare. Därför har landstinget i år avsatt 1 miljon euro till att färdigställa en ambitiös tioårsplan för att förnya infrastruktur till och från 40 mindre städer och byar i Málagaprovinsen. Tioårsplanens budget uppgår till 50 miljoner euro.
 
 
{loadposition google}
 

Stort filmprojekt i Málaga

Ett nytt stort filmprojekt är planerat i Málaga. Det har nämligen beslutats att stora delar av den film som handlar om Celine Dions liv ska spelas in i Málaga. Inspelningarna börjar redan nästa år och filmens budget uppgår till 23 miljoner dollars. Namnet på filmen blir ”The Power of Love” och huvudrollen, som den kanadensiska världsstjärnan, ska spelas av den franska skådespelerskan Valérie Lemercier.
Delar av filmen kommer att spelas in i Kanada, USA och Frankrike men de flesta inspelningar kommer alltså att göras i Málaga.
Filmen ”Bohemian Rapsody”, som handlar om rockbandet Queen, blev en så stor succé förra året att en ny film om Elton John ”Rocketman” är på väg upp på biograferna redan detta år, innan det är dags för filmen om Celine Dion nästa år.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.