Málaga förlorar blå flagga · Estepona i blom · Värmebölja väntas

Málaga förlorar blå flagga · Estepona i blom · Värmebölja väntas

Málaga förlorar blå flagga

I år kommer det att vaja färre av de eftertraktade blå flaggorna på Málagaprovinsens stränder.
De blå flaggorna är en kvalitetsstämpel som varje år tilldelas stränder som uppnår ett visst antal krav på miljö och service – som bland annat badvattnets kvalitet, strandens renhet samt service- och säkerhetsvillkor.
Förra året delades det ut 25 blå flaggor i Málagaprovinsen, men i år blir det bara 17. Kraven har nämligen skärpts vilket har drabbat nästan alla kustens kommuner.
I hela Andalusien finns det över 79 stränder med den blå kvalitetsstämpeln. 29 av dessa ligger i Cádizprovinsen, och Almería följer tätt efter med 27 flaggor.
De 17 stränderna med blå flagg i Málagaprovinsen är:
Ferrara (Torrox)
Algarrobo Costa (Algarrobo)
Benajarafe (Vélez-Málaga)
Torre del Mar (Vélez-Málaga)
La Caleta Paseo (Vélez-Málaga)
Fuente de la Salud (Benalmádena)
Torrebermeja-Sta.Ana (Benalmádena)
La Cala – Torreón (Mijas)
El Bombo (Mijas)
Calahonda I (Royal Beach-La Luna) (Mijas)
Carvajal (Fuengirola)
Casablanca (Marbella)
El Faro (Marbella)
San Pedro de Alcántara (Guadalmina)
El Cristo (Estepona)
Arroyo Vaquero (Estepona)
Ancha (Casares)
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Estepona i blom

Nästa månad kommer kommunen i Estepona att plantera inte färre än 400 000 blommor och andra växter i kommunen. Det är 150 000 fler än förra året och troligtvis är det också nytt rekord för en kommun i Spanien. Med alla dessa blommor och växter vill Estepona leva upp till sin nya slogan ”Jardin de la Costa del Sol” (Costa del Sols trädgård). Det kommer främst att planerat petunior, begonior och zinnior.
 
 

{loadposition google}

 
 

Värmebölja väntas

Det väntas sommarvärme till helgen. Väderleksprognosen visar nämligen att temperaturerna kommer att nå upp till 30 grader både fredag, lördag och söndag. Dessutom förväntas varm luft svepa in över Andalusien, vilket gör att det kommer att kännas ännu varmare. Nattetid faller temperaturen till runt 20 grader på de flesta platser i Málagaprovinsen. Värmeböljan förväntas hålla i sig till början av nästa vecka.
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.