Ny flyktinganläggning i Málaga · Iker Casillas fick hjärtinfarkt · Internationell Feria för hela slanten

Ny flyktinganläggning i Málaga · Iker Casillas fick hjärtinfarkt · Internationell Feria för hela slanten

Ny flyktinganläggning i Málaga

Innan sommaren ska en ny flyktinganläggning för 300 flyktingar byggas i Málaga. Den nya flyktinganläggningen ska husera flyktingar i upp till 72 timmar medan deras fall behandlas, varefter de skickas vidare i systemet. Under 2018 tog Málaga emot fler än 10 000 flyktingar, vilket är fem gånger fler jämfört med året innan, och dessa tvingas i dag uppehålla sig samt övernatta i temporärt uppförda tält, under knappa förhållanden, på kajen, medan deras fall granskas. Det spanska inrikesministeriet har därför fattat beslut om att bygga ett större och bättre center för att kunna hantera de många flyktingarna.
Totalt planeras flyktinganläggningen bli 3 000 kvadratmeter och ligga i Málagas gamla industrihamn.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Iker Casillas fick hjärtinfarkt

Den före detta Real Madrid- och spanska landslagsmålvakten Iker Casillas led under onsdagen en hjärtinfarkt efter ett träningstillfälle med sin portugisiska klubb FC Porto. Iker Casillas kände plötsligt ett stort tryck i bröstet samt obehag, vilket gjorde att han delvis förlorade medvetandet. Klubbens läkare fick snabbt in Casillas på sjukhus där ett mindre ingrepp räddade honom. Iker Castillas hade en så kallad myokardinfarkt, som lätt kan avhjälpas. Enligt experter kommer han att kunna leva ett helt vanligt liv, dock är det tveksamt om han kommer att kunna fortsätta som professionell fotbollsspelare.
Iker Casillas, 38 år den 20 maj, har spelat 16 säsonger i Real Madrid och är med 725 matcher den spelare som spelat näst flest matcher för klubben. Med det spanska landslaget har han vunnit EM både år 2008 och 2012 samt VM år 2010. De tre senaste säsongerna har han spelat för den portugisiska klubben FC Porto.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Internationell Feria för hela slanten

Fram till söndag denna vecka kan det sjungas, dansas och skålas under den internationella ferian, Feria de los Pueblos, i Fuengirola. Festen började i tisdags men fredagen och lördagen förväntas bli de riktigt stora dagarna för den traditionsrika byfesten, där inte färre än 33 olika länder finns representerade. Varje enskilt land finns representerat i varsin caseta (de små husen på feriaplatsen) där de presenterar traditionell gastronomi, dans, musik och kultur.
I år firar den internationella ferian i Fuengirola 25-årsjubileium och det förväntas att närmare 1 miljon människor kommer att besöka festen under veckan. Ferian har öppet varje dag mellan kl. 13.00–04.00.
 
 
 
 

{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.