Stor skogsbrand i Estepona · Stort dieselutsläpp i Málaga · Nytt sjukhus och ny stadsplan för Marbella

Stor skogsbrand i Estepona · Stort dieselutsläpp i Málaga · Nytt sjukhus och ny stadsplan för Marbella

Stor skogsbrand i Estepona (video)

Det är sommar, torrt och varm och det är högsäsong för skogsbränder, men trots det är det inte vanligt att över 150 invånare tvingas evakueras från sina hem på grund av en brands omfång. Inte desto mindre har just detta skett i Estepona, där strax över 150 invånare tvingades evakueras under måndag och tisdagen från det område där drygt 200 brandmän fortfarande under tisdagseftermiddagen stred mot flammorna. Under tisdagen anlände dessutom ytterligare 75 brandmän från närliggande provinser för att hjälpa till med släckningsarbetet och först då började man få kontroll över den stora skogsbranden.

Ännu värre är situationen på Kanarieöarna där en skogsbrand har härjat över ett jättestort landområde på mellan 8 000-10 000 hektar. Efter nästan en veckans kamp mot flammorna är branden fortfarande inte under kontroll.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Stort dieselutsläpp i Málaga

 malaga havn
En mindre färjeolycka i Málagas hamn har orsakat ett stort dieselutsläpp på 8 000 liter i provinshuvudstadens vatten. Tack vare snabbt agerande från myndigheterna blev det drabbade området snabbt isolerat med hjälp av speciella nät som hindrar dieseln från att sprida sig i havet. Trots snabbt agerande och de förmodade minimala skadorna skapade dieselutsläppet rubriker i alla lokala medier då det förvånar att en färja kan skadas så svårt i en hamn och att utsläppet av diesel blev så stort.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Nytt sjukhus och ny stadsplan för Marbella

juanma moreno junta de andalucia 
Den nya presidenten för Junta de Andalucía, Juanma Moreno, är en man med stora ord. Och hittills har makten stått bakom hans ord. Därför skapar det optimism när han nu lovar att utbyggandet av Hospital Costa del Sol i Marbella ska vara färdigt innan nästa regionalval år 2022. Det samma gäller Marbellas stadsplan, som inte reviderats sedan slutet av 80-talet på grund av konstanta problem mellan kommunen och Juntan.
”En ny genomarbetat stadsplan, som är godkänd av bägge parter, kommer säkra Marbella en hittills osedd stabilitet och säkerhet för nya projekt i staden”, säger Juanma Moreno.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.