Matförgiftning under kontroll · Málagas saluhall bland världens bästa · Sista försöket att bilda regering

Matförgiftning under kontroll · Málagas saluhall bland världens bästa · Sista försöket att bilda regering

shutterstock 344063903

Matförgiftning under kontroll

Mycket pekar på att den matförgiftningsepidemi som spreds i Andalusien under augusti nu är under kontroll. Antalet inlagda har under de senaste dygnen minskat med tio personer och är nu nere på 45 patienter, fördelade över hela Andalusien. När epidemin var som värst var över 200 personer inlagda på sjukhus för behandling.
Larmet om epidemin gick ut den 20 augusti, när myndigheterna konstaterade att en viss köttprodukt från en bestämd tillverkare, produkter främst distribuerade i Andalusien, var kontaminerade. Epidemin var så kraftig att fyra gravida kvinnor tvingades till tvångsabort och en äldre, svag man avled efter att ha ätit köttprodukten från märket Magrudis.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
shutterstock 1006540600
 

Málagas saluhall bland världens bästa

Saluhallen Atarazanas, i centrala Málaga, har blivit blåstämplad av ”The Guardian”. Den engelska tidningen har nyligen placerat saluhallen bland Topp 10 för världens bästa saluhallar. ”The Guardian” lyfter speciellt fram hur ren saluhallen är, utbudet av frukt och grönt samt hur färska fiskhandlarnas produkter är. Det är första gången någonsin som en saluhall i Spanien får en så fin utmärkelse.
Saluhallen Atarazanas invigdes 1879 och genomgick en omfattande renovering 1970. Samma sak gjordes 2010, då saluhallens bodar till och med flyttades till annan plats under drygt två år, då renoveringen av saluhallen var så omfattande.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
pedrosanchez

Sista försöket att bilda regering

Två gånger har Pedro Sánchez och PSOE försökt att få majoritet till att bilda en ny regering, men förgäves. Den 23 september får de nu en sista chans. Om det inte lyckas kommer det att utlysas nyval.
Socialistpartiet (PSOE) ser fortfarande att den enda utvägen är en allians med Podemos och har därför utarbetat en plan med 300 politiska åtgärder, som bland annat inkluderar en stor del av Podemos valprogram. PSOE vill fortfarande inte ha med Podemos i regeringen men väljer att ta med den stora delen av valprogrammet för att få partiets stöd. Det sägs att parterna ska mötas den 10 september för att se om de kan komma överens om en lösning. Det tas för givet att de sista rösterna som behövs för att få majoritet kommer från några små moderata nationalistpartier. Om PSOE och Podemos inte kommer överens innebär det att spanjorerna måste återvända till valurnorna i november igen.
 
 
 
 
{loadposition google}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.