Mässlingvaccinationer · Guaro i skenet av 25 000 ljus · Kaos i Málaga CF inför Almería-matchen

Mässlingvaccinationer · Guaro i skenet av 25 000 ljus · Kaos i Málaga CF inför Almería-matchen

Mässlingvaccinationer

Debatten kring om man bör vaccinera sig mot mässling eller ej pågår fortfarande men den spanska sjukvården ger nu tydliga rekommendationer om att man bör vaccinera sig mot sjukdomen, om man inte redan haft den. Rekommendationen riktas speciellt till alla personer födda på 1970-talet, dvs. dem som nu är mellan 40-50 år. Myndigheterna vill inte på något sett ge några signaler om fara utan uppmanar bara folk att vaccinera sig då det setts mindre epidemier under de senaste åren i både England, Grekland, Tjeckien och Albanien.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Guaro i skenet av 25 000 ljus

lunamora
Den lilla byn Guaro, lite norr om Marbella, firar sin årliga festival ”Luna Mora” under lördagen och söndagen. Festivalen har under de senaste åren blivit till en av Málagaprovinsens största turistattraktion med upp till 50 000 besökare. Under hela helgen kommer hela den lilla, mysiga byn präglas av aktiviteter på alla byns torg samt i byns gamla borg, som gjorts om till en konsertarena. Under festivalen lyses byn upp av 25 000 levande ljus, som tänds när mörkret fallet på, vilket skapar en helt unik stämning.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Kaos i Málaga CF inför Almería-matchen

al thani
 
Natten till tisdagen stängdes det så kallade transferfönstret i spansk fotboll – det vill säga att tidsfristen för att handla spelare löpte ut, någonting som slutade i totalt kaos i Málaga CF. På grund av klubbens dåliga ekonomi, orsakad av klubbägaren och -presidenten shejk Al-Thani från Doha i Qatar, tvingades klubben säga hej då till två spelare som sportchefen säkrat sig på fri transfer. Det handlar om den japanska spelaren Okazi och spanjoren Jose Gonzalez. Den miserabla lönebudgeten räckte helt enkelt inte längre till att betala deras löner.
Under transferfönstrets sista timme gjordes det i stället plats åt tre billigare spelare: den 28-åriga mittfältaren Benhemassa, landslagsspelare från Algeriet samt de två anfallarna Sadiku, 28-årig landslagsspelare från Albanien, och Gonzales, 19-åring U-landslagsspelare för Schweiz och nu senast från Manchester City.
Spännande med de två sistnämnda då Málaga CF törstat efter duktiga målgörare under flera säsonger!
Klubben har i övrigt sålt Ontiveros till Villarreal i La Liga, och låtit Blanco gå till turkisk fotboll.
I sin strävan om att komma upp i La Liga möter Málaga CF Almería på Estadio la Rosaleda på lördag kl. 18.00.
Biljetter kan fås genom La Peña de Dinamarca: info@malaga-support.dk tel. +34 617 700 424
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.