Spansk OS-vinnare funnen död

Spansk OS-vinnare funnen död

(Foto från elpais.es)
Skidåkaren Blanca Fernández Ochoa har hittats död efter tre dagars intensivt letande i Fuenfríadalen. Hon sågs senast den 24 augusti och har alltså varit försvunnen i tolv dagar. Invånarna i hennes hemstad, Cercedilla, har varit mycket involverade i letandet och även haft en avgörande roll då det var en av dem som hittade hennes bil.
Detta spår ledde letandet efter Blanca i rätt riktning, ett letande som har varit bland de största i Madridregionens historia. 100 nationalpoliser, 100 tjänstemän från Guardia Civil, 25 brandmän, 60 volontärer från Protección Civil samt elva lokalpoliser har, förutom många invånare, varit med och letat efter skidåkaren. Man har använt hjälpmedel som drönare, helikoptrar, räddningshundar och hästar. Blancas familj har en alldeles speciell relation till och betydelse för staden Cercedilla. I centrum av staden står det en staty av hennes bror, då han blev olympisk mästare i slalom i Sapporo 1972. Och i samma stad sprang Blanca, jublande runt 1992 efter att hon vunnit brons i slalom vid OS i Albertville.
Blanca blev den första kvinnliga OS-medaljören i spansk idrottshistoria. I dagarna genomförs obduktionen av Blancas kropp för att fastställa dödsorsaken.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.