Bostadslånen blir ännu billigare · Skolstart · Ny serie om Málaga

Bostadslånen blir ännu billigare · Skolstart · Ny serie om Málaga

Bostadslånen blir ännu billigare

För sjätte året i rad har ränteindexet Euribor fallit och ligger nu på -0,356 procent. Detta betyder att det framöver blir ännu billigare att ta bostadslån med flexibel ränta, samt att de bostadsägare som redan har ett bostadslån med flexibel ränta nu kommer undan lite billigare. Således kommer ett lån på 120 000 euro över 25 år bli 107 euro billigare om året. Detta trots att flera ekonomer, banker och politiker länge varnat om stigande räntor.
Euribor är det index som alla spanska banker använder för att räkna ut deras låneräntor, så när Euriborindexet faller följer bankernas utlåningsräntor med i samma riktning.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Skolstart

skolestart 
Det långa sommarlovet är slut. I måndags var det den första skoldagen för alla de 153 000 elever som är anmälda till grundskolan i Málagaprovinsen. Det är 4 000 färre elever än 2015, vilket bekräftar att vi befinner oss i ett årtionde med små årgångar.
Trots det minskade antalet elever har dock antalet utländska lärarpraktikanter i skolorna ökat. I år har 210 utländska lärare tilldelats ett legat så att de kan hjälpa spanska lärare med att bättre implementera främmande språk som engelska, tyska och franska i de tvåspråkiga skolorna. De många lärarpraktikanterna följer och deltar i undervisningen i hela provinsen från och med skolstarten denna vecka till och med slutet av maj.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Ny serie om Málaga

malaka serie rtve 
”Malaka” är namnet på en ny tv-serie om livet i Málaga. Men det handlar inte om de fina museerna och stadens glamorösa huvudgator. I stället riktas uppmärksamheten mot den hårda vardagen för stadens vanliga människor och den råa miljön som råder i många stadsdelar.
Flera kända spanska skådespelare är med i den nya tv-serien som kan följas under de kommande månaderna på spanska TVE varje måndag kl. 22.20.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.