Plan ska lindra Brexit-skadorna · Nytt stort tillslag mot narkotikasmugglare · Flygplatsen fyller 100 år

Plan ska lindra Brexit-skadorna · Nytt stort tillslag mot narkotikasmugglare · Flygplatsen fyller 100 år

Plan ska lindra Brexit-skadorna

brexit
 
Junta de Andalucía har vedertaget deras så kallade ”Brexitpaket” som syftar till att minska skadorna av ett eventuellt hårt brittiskt EU-exit. Paketet innehåller 112 konkreta åtgärder som ska säkra ett gott handelssamarbete mellan andalusiska företag och Storbritannien, den nära relationen med Gibraltar, där mellan 4 000-5 000 andalusier arbetar, och – inte minst – att de många tusentals britter som är bosatta i Andalusien kan stanna med samma rättigheter som tidigare. Det andalusiska ”Brexitpaketet” innehåller även fler lagförslag som säkrar att brittiska medborgare även i fortsättningen ska ha lätt att köpa bostad samt vistas så länge de önskar i Andalusien utan visumkrav.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Nytt stort tillslag mot narkotikasmugglare

narkotika
 
Under den gångna veckan har spansk polis beslagtagit inte mindre än 11 200 kg hasch i regionerna Málaga, Cádiz och Huelva. Flera stora tillslag har lett till att 14 personer gripits samt att tio båtar och sju fordon som använts till narkotikatransport beslagtagits.
För bara drygt ett till två år sedan tog myndigheterna upp kampen mot de stora narkotikaligorna, som satt tungt på kontrollen i och runt Gibraltarsund, som är huvudporten för narkotikasmuggling från Afrika till Europa. Stora förstärkningsinsatser från polisen i Madrid har dock lyckats minska smugglandet.
Förra veckans stora tillslag handlar således inte om en enstaka händelse.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Flygplatsen fyller 100 år

lufthavn
 
Med drygt 20 miljoner passagerare om året och nya, moderna faciliteter fyller Málagas flygplats 100 år. Och det har onekligen hänt en hel del sedan en fransk pilot fick syn på några bra jämna markytor utanför Málaga. Året var 1917 och två år senare invigdes rutten Toulouse-Barcelona-Alicante-Málaga-Tanger-Casablanca. Det var en lång flygning med många mellanlandningar men flygplanen klarade inte av längre sträckor än så på den tiden.
Flygplatsens moderna historia invigdes 1968 då den första ”stora” terminalen invigdes. Då var målet att nå 500 000 passagerare. År 1991 byggdes Terminal 2 och med Terminal 3 har Málagas flygplats nu kapacitet till att ta emot 30 miljoner passagerare om året.
Málaga har i dag förbindelser till 124 städer i 37 länder och 6 000 personer arbetar på flygplatsen.
 
 
 
{loadposition google}
 

 

Våldsamt regnoväder orsakar översvämningar i sydöstra Spanien

 

 
I mitten av veckan har ett våldsamt regnoväder dragit in över sydöstra Spanien. Från bland annat områden i regionerna Valencia, Alicante, Murcia och Kastilien-La Mancha har det rapporterats om stora översvämningar. I Ontinyent i Valencia har det fallit så mycket regn (200 liter på en timme) att det överstiger alla rekord sedan mätningarna startade 1917. I samma region men i kommunen Caudete har det under torsdagen rapporterats om två dödsfall då två personer i en bil drogs med i vattenmassorna. Där har även de lokala myndigheterna meddelat att flera skolor hållits stängda på grund av ovädret och fler än 255 000 skolelever tvingats stanna hemma. Även Orihuela har drabbats hårt av de kraftiga regnen. Där har det under torsdagen uppmätts 300 liter regn per kvadratmeter under 24 timmar.
Ovädret sägs fortsätta under fredagen i södra Valencia och norra Alicante, varefter det förväntas dra inåt landet och splittras.
Och även på Costa del Sol kan det förväntas oväder, AEMET har gått ut med en varning om regn och åskoväder under fredagen och lördagen.
Meteorologer förklarar det kraftiga ovädret med att det är kallt i de övre skikten av atmosfären och varmt i de lägre.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.