Mijas tar upp kampen mot obehöriga turistguider · DIA har stora problem · Nära nyval

Mijas tar upp kampen mot obehöriga turistguider · DIA har stora problem · Nära nyval

Mijas tar upp kampen mot obehöriga turistguider

illegaltourisme
 
Alla har känt till det men ingen har gjort någonting åt det förrän nu. Det myllrar av obehöriga turistguider i Mijas Pueblo, någonting som kommunen nu kommer att anta åtgärder mot. Kommunfullmätige med ansvar för turism har tillsammans med lokalpolisen och de auktoriserade guiderna utarbetat en plan kring hur de framöver ska hantera de obehöriga guiderna. Kommunen ser flera problem med de obehöriga guiderna, bland annat att de inte deklarerar deras intäkter och så vill kommunen säkra stadens turister en professionell service, någonting man inte alls är garanterad genom de obehöriga guiderna.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

DIA har stora problem

dia
 
Med en förlust på 418 miljoner euro under årets första 6 månader befinner matbutikskedjan DIA sig i sin hittills största kris. Kedjan har under de sista åren presenterat röda siffror på bottenlinjen men årets underskott är 14 gånger större än förra året. I slutet av året antog matbutikskedjan en plan för att förbättra försäljningen och logistiken, men några resultat av detta har ännu inte setts. DIA gjorde sitt inträde på den spanska marknaden 1979 – med stor framgång. Sedan dess har företaget vuxit till 7 000 matbutiker i först och främst Brasilien, Argentina, Kina, Portugal och Spanien. Problemen som matbutikskedjan nu upplever handlar främst om dess verksamhet i Spanien.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Nära nyval

valg
Allt tyder på att spanjorerna ska till valurnorna igen den 10 november. Det ska till ett litet mirakel för att förhindra att det inte utlyses nyval nu på måndag. Förhandlingarna i det spanska parlamentet har gått trögt och det tycks inte finnas varken vilja eller förmåga att skapa en ny regering. Pedro Sánchez och PSOE blev i april valets stora vinnare men han har inte lyckats samla nödvändigt stöd från varken Ciudadanos i mitten eller från Podemos från vänster. Utlyses det nyval kommer det troligtvis att göra nedskärningar på 30 procent i partiernas valbudgetar. Likadant kommer då valkampanjen att reduceras till åtta dagar, vilket är det kortaste någonsin.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.