Andalusien kommer vara ”mycket nära” flockimmunitet i juni

Andalusien kommer vara ”mycket nära” flockimmunitet i juni

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Junta de Andalucias talesman Elías Bendodo säger att man uppskattar att 70 procent av befolkningen i regionen kommer att vara vaccinerade i juni och att man visserligen inte kommer att ha uppnått flockimmunitet då – men att det kommer att vara ”mycket nära”.

Detta mål säger han är viktigt för att sommarmånaderna (juni, juli och augusti) ska fungera så normalt som möjligt och att sommaren, när det handlar om turism, ska bli bra. För att ge stöd åt påståendet påpekade Bendodo att redan nu är 2,8 miljoner personer i Andalusien vaccinerade med den första vaccindosen (och ca 750 000 personer har fått bägge doserna) och i maj kommer man börja kunna vaccinera 500 000 personer i veckan, en siffra som kommer att öka ytterligare i juni.

Eftersom vaccinationshastigheten snabbats på och antalet smittade i Andalusien minskar är Bendodo optimistiskt: ”Med försiktighet kan vi börja se ett ljus i slutet av tunneln. Vi är redan på väg till normalitet. Det kommer fortfarande att ta tid, men vi befinner oss i de sista månaderna av pandemin.” Bendodo betonar även att han hoppas att landets centralregering nu kan komma fram till om vilka juridiska redskap som kommer läggas i regionernas händer för att vidta åtgärder som begränsar mobilitet, om smittan ökar igen.

(Källa: Sur in English)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco