Barer i Vélez-Málaga saknar vatten till disken
SUECO
PLUS+

Barer i Vélez-Málaga saknar vatten till disken

Vattenrestriktionerna under vissa delar på dygnet i Vélez-Málaga orsakar oro bland lokalbefolkningen, som är rädda för att de strikta reglerna kommer att påverka deras dagliga liv. 

Majoriteten av befolkningen har börjat samla upp vatten i kärl och behållare för att kunna ha tillgång till vatten när kranvattnet är avstängt. Andra köper flaskvatten för att ha i reserv. En Vélez-Málaga-bo berättar för lokalpressen om nackdelarna med att vattnet stängs av, som t ex att man inte kan spola toaletten på natten eller duscha tidigt på morgonen. Invånarna säger att de lever med konstant oro, eftersom tiderna för när vattnet stängs av kan ändras med kort varsel. Utöver behovet av en avsaltningsanläggning talas det nu om behov att samla upp och spara regnvatten. 

Bristen på kontinuerlig vattenförsörjning påverkar även lokala företag som restauranger och barer. ”Föreställ dig en restaurang i full sommaraktivitet, och plötsligt har de inte vatten att diska med”, säger Adolfo Aragüez, som bor i kommunen, som också betonar att vattenavstängningarna påverkar hur turisterna upplever kvaliteten i kommunen. ”Jag bryr mig inte om vi måste betala mer för vattnet om det hjälper dem att bygga en avsaltningsanläggning så snart som möjligt”, avslutar Aragüez. 

(Källa: Málaga Hoy) 

SUECO

PLUS+

Bli medlem

Som SuecoPlus+medlem får du tillgång till alla artiklar, nyheter och innehåll samt öppnar samtidigt upp för flera medlemsförmåner, rabatter och erbjudanden. Läs mer om SuecoPlus+ här.

Registrera
  • Välj medlemskap

    Användning av rabattkod. Vänligen vänta…
  • Välj en betalningsmetod

    Inga betalningsmetoder finns tillgängliga för den valda prenumerationsplanen.
    • Payment Details

Betalningsinformation:
Observera att du kan bli ombedd att bekräfta en transaktion på 0,00 euro. Detta är en kortkontroll gjord av betalningsleverantören och behöver bara godkännas för att slutföra betalningen.

Har du problem med att registrera eller betala? Klicka här.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.