Bekymmer kring Unicaja-fusion

Bekymmer kring Unicaja-fusion

Det arbetas med förhandlingarna om en stor fusion mellan Unicaja Banco och Liberbank. Förhandlingarna mellan de båda bankerna har pågått länge och, enligt lokal press, pekar mycket på att fusionen kan komma att lyckas denna gång. Rapporterna skapar dock inte bara positiva känslor hos varken Junta de Andalucía, landstinget eller kommunen i Málaga. Där är man nämligen oroliga för att Unicaja gått för långt i förhandlingarna och därför kommer förlora sin andalusiska identitet i framtiden.

Unicaja var Málagaprovinsens lokala sparbank, som klarade sig igenom finanskrisen för tio år sedan, som börsnoterades och plötsligt fick en fin plats bland landets tio största banker. Genom en fusion med Liderbank, som har sina rötter i norra Spanien men med huvudkontor i Madrid, kommer banken på allvar att konsolideras bland landets största. 

Tidigare i år skedde en fusion mellan La Caixa Banco och Bankia, medan förhandlingarna mellan BBVA och Banco Sabadell rann ut i sanden förra månaden.

(Källa: Dagstidningen Diario SUR) 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.