Black Friday förväntas slå alla rekord

Black Friday förväntas slå alla rekord

Den populära rea-dagen har tagit sig in på den spanska marknaden för att stanna. Det gäller hos både återförsäljare och konsumenter. Således har nästan samtliga av Spaniens varuhus och konceptbutiker hängt på Black Friday-vågen och lanserar storstilade extrapriser. 

Förra året shoppade 33 procent av spanjorerna under Black Friday. I år förväntar handlarorganisationer, konsumentorganisationer, analysinstitut och konsumentanalytiker att siffran kommer att stiga till 40 procent. ”Många konsumenter har låtit bli att shoppa i flera månader och utnyttjar nu de fördelaktiga priser som erbjuds. Lika många tänker ekonomiskt och handlar redan sina julklappar. Därför finns det mycket som tyder på nya försäljningsrekord i år”, säger María Teresa Ballestar, från det ekonomiska analysinstitutet UOC. Hon påpekar även att 50 procent av årets handel kommer att ske online, då många av konsumenterna medvetet väljer att undvika stora folkmassor.

Black Friday var, som namnet anger, ursprungligen en enstaka rea-dag, men på många platser har konceptet kommit att bli en hel rea-vecka, som redan börjat. 

”Riktiga” Black Friday infaller nu på fredag, den 27 november. 

Läs mer om Black Friday här >

(Källa: Dagstidningen Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.