Byggbranschen tillbaka på spåret

Byggbranschen tillbaka på spåret

Det har återigen blivit lite fart i bygget på Costa del Sol. Under coronakrisen förlorade drygt 10 000 anställa i byggbranschen sina arbeten – men nu är nästan 7 000 av dessa tillbaka till sina jobb. Siffrorna visar tydligt att byggbranschen i Málagaprovinsen börjar komma tillbaka på spåret lite. Trots att det återigen byggs och renoveras har priserna dock fallit markant de senaste månaderna. Detta ses först och främst på begagnade bostäder, där priserna fallit 9 procent sedan årsskiftet.

Medan allt fler i byggbranschen får tillbaka deras ”gamla” jobb går det trögt för detaljhandeln, restaurangbranschen och inom kultur. I dessa tre sektorer har bara drygt hälften av arbetsstyrkan i Málagaprovinsen kunnat gå tillbaka till arbetsmarknaden.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.