Coronakrisen i Spanien

Antalet smittade i Spanien fortsätter att öka. Under torsdagseftermiddagen hade 110 000 personer i landet drabbats av coronaviruset, varav 73 000 personer fortfarande fick behandling eller var under observation, efter att 27 000 tillfrisknat och 10 000 dött. Sjukhusen i Madrid och Barcelona är fortfarande nära kollaps men, till skillnad mot tidigare, råder det nu inte lika stor brist på utrustning. Samma sak gäller snabbtesten, så att man snabbt kan testa miljontals spanjorer och isolera smittade. Det råder dock fortfarande brist på respiratorer, men produktionen är i full gång, bland annat hos biltillverkaren SEAT.

I Andalusien har man klarat sig relativt bra. Sjukhusen har klarat av att behandla de 7 000 drabbade (ca 1 600 i Málagaprovinsen). Därmed har man haft resurser till att organisera sig och bygga upp 26 000 extra sängplatser (först och främst i idrottshallar) och öka antalet sjukhuspersonal med 1 400 personer, genom att kalla in pensionerade läkare och sjuksköterskor samt läkar- och sjuksköterskestuderande. Man har även lyckats få fram 1 600 respiratorer, om det skulle behövas.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.