Covid-19: Andalusien förlänger restriktionerna

Covid-19: Andalusien förlänger restriktionerna

Som väntat har Junta de Andalucía förlängt de nu gällande restriktionerna, som således gäller ytterligare 14 dagar, alltså fram till 10 december.

I sitt tal till folket betonade Juntans president, Juanma Moreno, att utvecklingen är positiv, men att de dagliga covid-19 smittsiffrorna fortsätter att vara alltför höga. De andalusiska myndigheternas hopp är att den nuvarande utvecklingen fortsätter, så att man inför jul kan reducera restriktionerna och därmed ge lite mer frihet och möjligheter till privatpersoner och företagare. Enda lättnaden i dagsläget gäller restaurangbranschen, som nu får hålla öppet för Take Away fram till kl. 21.30.

Restriktionerna är:

  • Företag ska stänga senast kl. 18.00, detta berör hör alla typer av restauranger, butiker, gym och kulturella aktiviteter. Endast nödvändiga verksamheter såsom livsmedelsbutiker, apotek, sjukhus och vårdcentraler, veterinärer och bensinstationer får hålla öppet senare.
  • Alla omfattas av utegångsförbudet mellan kl. 22.00-07.00. Förbudet att samlas fler än sex personer fortsätter att gälla, oavsett om man möts i hemmet eller ute.
  • Perimeterkarantänen fortsätter, vilket innebär att ingen får lämna sin kommun utan ett viktigt, dokumentera ärende såsom läkarbesök, vård i hemmet av äldre eller arbete.
  • Förskolor och skolor fortsätter att hålla öppet som vanligt, men universiteten fortsätter nästan uteslutande med digitalundervisning.  

(Källa: Dagstidningen Diario Sur)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.