Covid-19: AstraZeneca till personer 60-69 år

Covid-19: AstraZeneca till personer 60-69 år

Efter en timslång debatt kom den spanska hälsovårdsministern och landets 17 regioner i torsdags överens om att fortsätta/återuppta vaccineringen med det så omtalade covid-19-vaccinet från AstraZeneca – men bara till invånare mellan 60 och 69 år. Det talas om att bredda åldersgruppen till 70 år. Myndigheterna ska även besluta vad som ska göras med de ca 2 miljoner invånare som redan fått den första dosen av AstraZeneca-vaccinet, som är planerade att få den andra dosen under kommande veckor/månader. Här handlar det om invånare i alla åldrar i viktiga arbeten.

Beslutet om att uteslutande använda AstraZeneca-vaccinet till invånare över 60 år fattades efter att man registrerat uppkomsten av blodproppar hos primärt kvinnor under 60 år.

Sett till hela Europa är det, enligt Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA), 6,5 personer per 1 miljon mottagare av vaccinet som drabbats av blodproppar. Nästan 90 procent av dessa har återhämtat sig.

(Källa: El País och MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.