Covid-19: Den goda utvecklingen fortsätter

Covid-19: Den goda utvecklingen fortsätter

Den positiva utvecklingen av covid-19 smittan fortsätter – både i Málaga, Andalusien och övriga Spanien. I Málagaprovinsen ligger antalet nya smittade stabilt under 200 personer om dagen, under hela veckan har Andalusien haft en daglig smittsiffra på under 1 000 personer och för första gången sedan oktober ligger den nationella dagliga smittsiffran nu under 10 000 personer. Den fruktade smittan har med andra ord halverats, både i Málaga, Andalusien och Spanien, på bara en månad. Utvecklingen lättar naturligtvis pressen på landets sjukhus vilket givetvis kommer att avspeglas i antalet dödsfall om ett par veckor.

Under veckans lopp har det skett mycket i relation till covid-19. Den 29 december kommer den Europeiska läkemedelsmyndigheten att samlas i Amsterdam för att godkänna vaccinet från Pfizer. Går allt som förväntat kommer de första enheterna nå EU i början av januari och således kan vaccineringen av utvalda grupper börja. Den 12 januari kommer samma läkemedelsmyndighet att träffas igen för att utvärdera, och givetvis godkänna, vaccinet från Moderna.

Storbritannien har just godkänt Pfizers vaccin och de första britterna förväntas ta vaccinet redan nästa vecka.

(Källa: Dagstidningen Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.