Covid-19: fortsatt låga smittsiffror på Costa del Sol

Covid-19: fortsatt låga smittsiffror på Costa del Sol

Málagaprovinsen har på allvar förmått att stabilisera de dagliga Covid-19 smittsiffrorna. Under de senaste 24 timmarna (tisdag) hade 205 invånare smittats. Siffrorna visar på en bra utveckling av smittan de senaste veckorna. Det är även anmärkningsvärt att det ofta dagligen förklaras fler friska än smittade. I skrivande stund ligger det 191 patienter med smittan inlagda på sjukhus, fördelade över hela Málagaprovinsen – 27 av dessa patienter får intensivvård.

Utvecklingen på Costa del Sol står dessvärre i stor kontrast till situationen i övriga Andalusien samt Spanien som helhet. Generellt är smittsiffrorna alldeles för höga, som i t ex Sevilla, Granada och Córdoba, där Junta de Andalucía nu under helgen kommer att gå ut med nya restriktioner. Det förväntas också att den spanska centralregeringen, under de kommande dagarna, kommer att komma med rekommendationer till landets regioner om att samtliga restauranger ska stänga kl. 22.00, precis som tillfället redan är i många andra EU-länder.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.