Covid-19: Fortsatta tvivel kring restriktionerna för påsken

Covid-19: Fortsatta tvivel kring restriktionerna för påsken

Restriktionerna som kommer att gälla för påskveckan kommer att bestämmas först i sista ögonblicket. Smittsiffrorna i Málagaprovinsen är förnuftiga, men i övriga Andalusien och i stora delar av landet ökar smittan och myndigheterna är oroliga för en ny smittvåg, såsom ses i bland annat Frankrike, Italien och Tyskland. Därför kan det komma att bli att den spanska hälsovårdsministern under fredagen koordinerar de nu gällande restriktionerna i samråd med regionerna.

De nu gällande restriktionerna lyder att alla restauranger måste stänga kl. 22.30 och utegångsförbud gäller kl. 23.00-06.00. Man får samlas max sex personer utomhus och max fyra personer inomhus. Provinsgränserna får ej korsas utan giltigt skäl. För att minska rörligheten har den spanska inrikesministern beslutat att 65 000 poliser ska ut under påsken för att kontrollera att sistnämnda restriktion efterlevs. 

(Källa: MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.