Covid-19: Oro kring nya små utbrott

Covid-19: Oro kring nya små utbrott

Antalet mindre, lokala utbrott av coronasmitta uppgår nu till 47 stycken, fördelade över hela Spanien. Majoriteten av dessa är mycket små utbrott och de sägs vara under kontroll. Trots detta tar inte de spanska myndigheterna situationen med ro. Speciellt uppmärksammade är de två utbrotten som skett i städerna Lleida, i Katalonien, och Lugo, i Galicien, där totalt 300 000 invånare nu inte får lämna städerna. ”Antalet mindre utbrott är större än vi förväntat oss, men de är under kontroll. I dag är det de enskilda landstingens ansvar att hantera de enskilda utbrotten, men skulle vi uppleva minsta tvekan eller okunskap så tvekar inte staten med att ingripa”, säger Fernando Simón, som leder statens center för koordinering av hälsokriser. 

I dag smittas ca 200 invånare i Spanien med coronavirus varje dag. Siffrorna har ökat en aning under de senaste veckorna och tangerar nu nivån som var i början av juni, då landet fortfarande var försatt i nationellt nödläge.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.