Covid-19: Pfizer-vacciner även på väg till Spanien

Covid-19: Pfizer-vacciner även på väg till Spanien

Testresultaten från det nya covid-19 vaccinet från Pfizer väcker optimism i stora delar av världen – även hos det spanska hälsovårdsministeriet. Genom gemensamma EU-inköp har Spanien säkrat sig tillräckligt många enheter av det nya vaccinet så att det ska räcka till 10 miljoner invånare. Myndigheterna hoppas få det nya vaccinet tidigt i början av nästa år. Det nya covid-19 vaccinet har utvecklats i samarbete mellan det amerikanska laboratoriet Pfizer och det tyska läkemedelsföretaget BioNTech. Vaccinet har testats på 44 000 personer och i måndags offentliggjordes att vaccinet har 90 procent effektivitet mot viruset covid-19. 

Det förväntas nu att det kommer minst en handfull fler vaccin på marknaden under första hälften av 2021. Det första blir vaccinet från Oxford/AstraZeneca, som uppskattas nå Spanien kring juletid eller vid årsskiftet. Till att börja med kommer det endast att finnas tillräckligt antal enheter till att vaccinera sjukvårdspersonal och utvalda grupper bland äldre.

(Källor: Tv-kanalen TVE och dagstidningen MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.