Covid-19: Regeringens vaccineringsplan är färdig

Covid-19: Regeringens vaccineringsplan är färdig

Den spanske regeringen har äntligen vidtagit och offentliggjort sin plan för hur landets befolkning ska erbjudas de kommande covid-19 vaccinen. Planen är uppdelad i tre faser.

Fas 1 sträcker sig från januari till mars. I denna fas kommer de mest utsatta invånarna att erbjudas vaccin. Det handlar om personer och personal på landets vårdhem samt alla läkare, sjuksköterskor och anställda inom sjukvården. Totalt kommer mellan 2-2,5 miljon invånare att erbjudas vaccin, vilket motsvarar ca 5 procent av befolkningen samt den vaccinmängd som Spanien kommer att ha tillgänglig under denna period. 

Från mars/april kommer sjukvården att motta betydligt fler enheter av vaccin och kanske till och med från flera olika laboratorier. Därmed inleds Fas 2, som sträcker sig fram till och med juni. Under denna fas kommer sjukvården att inleda en massiv vaccinering av befolkningen, som kommer att delas upp i prioritetsgrupper, som ännu inte specificerats. 

Under fas 3, som inleds i juli, förväntar sig regeringen att kunna erbjuda covid-19 vaccin till hela befolkningen. Myndigheterna hoppas att mellan 60-70 procent av invånarna i Spanien kommer att ta vaccinet frivilligt. 

I början av 2021 kommer 13 000 vårdcentraler, fördelade över hela landet, att göras redo till att genomföra vaccineringarna.

(Källa: La Sexta och dagstidningen Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.