Covid-19: Rekordhög smitta i Spanien – men stabila siffror för Málaga

Covid-19: Rekordhög smitta i Spanien – men stabila siffror för Málaga

Med totalt 55 000 nya smittade under långhelgen som varit nåddes ett nytt sorgligt rekord. Med 15 000-20 000 nya smittade om dagen, och ett ökat antal sjukhusinläggningar över hela landet, har covid-19 smittan i Spanien nu nått samma styrka som under våren. Med nästan 3 000 sjukhusinläggningar i Andalusien börjar sjukvården bli ansträngd även här, men detta gäller dock inte i Málagaprovinsen. I Málagaprovinsen har smittsiffran ökat en aning, till ca 300 personer, men antalet patienter på sjukhusen i provinsen ligger stabilt på mellan 200-250 personer, varav 40 får intensivvård. 

Alla institutioner i Spanien är bekymrade över utvecklingen, men varken Junta de Andalucía eller centralregeringen i Madrid avser att vidta nya åtgärder innan den 9 november, för att kunna utvärdera resultatet av de senaste restriktionerna, som trädde i kraft för drygt en vecka sedan.

(Källa: Dagstidningarna Diario Sur och Málaga Hoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.