Covid-19: Sjunkande smittsiffror i Andalusien

Covid-19: Sjunkande smittsiffror i Andalusien

Med 3 380 nya smittade i Andalusien under tisdagen fortsätter den positiva trenden med en svag minskning av antalet dagliga smittade. För bara en vecka sedan låg siffran på mellan 4 000-5 000 nya smittade om dagen. I gengäld är pressen på sjukhusen i Granada och Sevilla nu så stor att myndigheterna seriöst överväger att flytta patienter till Málaga, där sjukhusen inte är överbelastade.

I övriga Spanien har antalet nya covid-19 smittade också minskat en aning. Men trots att det är positivt är situationen fortfarande ”mycket bekymrande”, som hälsoministern Salvador Illa formulerar det. På grund av detta har hälsoministeriet fattat beslut om att det från och med den 23 november är obligatoriskt för inresande till Spanien från högriskländer att kunna uppvisa ett negativt PCR-test, taget max 72 timmar innan ankomst till Spanien. Vidare tror inte ministern att vi kommer att se lättnader i de nuvarande restriktionerna, men han har stor tilltro på de nya vaccinen. Den spanska staten har köpt in och kommer ”innan månadsslutet att ha en detaljerad plan kring var och hur vaccinen ska förvaras samt vilka grupper som ska erbjudas vaccinet först. Således kan vi påbörja en massvaccinering av befolkningen till våren”, säger Salvador Illa.

(Källor: Dagstidningarna Diario Sur och MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.