Covid-19: Stabil utveckling på Costa del Sol

Covid-19: Stabil utveckling på Costa del Sol

Med 237 nya smittade (tisdag) visar Málaga återigen att smittan i provinsen är stabil. Under flera veckor har den dagliga smittsiffran legat konstant på mellan 150-300 bland provinsens 1,6 miljoner invånare. Situationen är även stabil och under kontroll på provinsens sjukhus med 227 inlagda – varav 35 ligger får intensivvård. I Granada, Sevilla, Jaén och Córdoba är situationen dock värre. Därför förväntas det nu att Junta de Andalucía kommer att komma ut med nya restriktioner, som kan omfatta både rörlighet, öppettider och antal personer som får samlas. I dag är reglerna att man i privata sammanhang får samlas sex personer, med undantag för om alla är samboende. Det gäller även i Málaga. 

I väntan på Junta de Andalucías beslut uppmanar Marbella kommun sina invånare att njuta av utelivet en aning tidigare än normalt. På så sätt kan man njuta en middag ute innan utegångsförbudet kl. 23.00, och därmed stötta en hårt drabbad bransch. Av samma orsak kämpar Málagas borgmästare för att städerna ska kunna stänga ned för all aktivitet 30 minuter senare. På kommunkontoret i Fuengirola har man just gått ut med information om att alla aktiviteter i samband med julen kommer att reduceras drastiskt för att på så sätt kunna spara 600 000 euro till senare tillfällen.

(Källor: Dagstidningarna Diario Sur och MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.